StoryEditorOCM
ĐiradaGRAD KULTURE

Probrana umjetnička ponuda u centru turističkog Zadra: u Gradskoj loži otvorena izložba najotrovnijih živih pauka i smrtonosnih škorpiona

Piše Zadarski.hr
10. lipnja 2022. - 13:18

- Poštovani, dobro došli u čudesni svijet paučnjaka na velikoj izložbi u Gradskoj loži. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku vidjeti jednu od najvećih privatnih kolekcija sa 60 vrsta živih pauka i škorpiona, uključujući najveće svjetske vrste pauka, zapanjujuće tarantule sa svih strana svijeta, zloglasne crne udovice kao i najveće i najsmrtonosnije vrste škorpiona - stoji u pozivu Narodnog muzeja Zadar.

Više podataka može se naći u privitku, poručuju iz Narodnog muzeja.

U privitku stoji:

"Velika izložba živih paukova i škorpiona, podrijetlom iz privatne zbirke Saše Čotara iz Slovenije, otvorena je u petak, 10. lipnja 2022. godine u Gradskoj loži.

Na izložbi je predstavljeno 60 različitih vrsta paučnjaka iz cijelog svijeta, od Amerike, Afrike, Europe, Azije do Australije. Neće nedostajati tarantula, crnih udovica i škorpiona. Izložene su raznolike vrste mnogih tarantula, uključujući najveće vrste pauka na svijetu i mnoge ugrožene vrste pauka, patuljaste vrste tarantula te razne vrste zloglasnih crnih udovica iz različitih dijelova svijeta.

Paukove prate i škorpioni, pa tako ne nedostaje ni najveće, a ne najotrovnije, jer je moguće vidjeti pet najotrovnijih vrsta na svijetu, među kojima je i najopasniji indijski crveni škorpion.

image

Otrovni živi pauci bit će cijelo ljeto u Gradskoj loži

Posjetitelji se mogu upoznati s općim karakteristikama ovih životinja putem edukativnih plakata, a svaki terarij opremljen je i podacima o specifičnim karakteristikama svake vrste.

Izložba će biti otvorena za posjetitelje do 20. rujna 2022. godine, a radno vrijeme Gradske lože je svakim danom od 10 do 22 sata."

Eto, ova turistička ponuda u gradu kulture ostat će otvorena na središnjem trgu tri i pol mjeseca, pa ne sumnjamo da ćete stići razgledati ponuđeno.

image

Izložba u Gradskoj loži

26. travanj 2024 04:30