StoryEditorOCM
ĐiradaU SUBOTU

Program Kino Zone u listopadu završava uz dokumentarac ‘Ghost Song‘

Piše Zadarski.hr
28. listopada 2022. - 12:25

Projekcija filma "Ghost Song" održat će se, u subotu, 29. listopada, u sklopu manifestacije Rendez-vous au cinéma u Polivalentnoj dvorani Providurove palače s početkom u 20 sati.

Za kraj listopadskog programa u Kino Zoni, a ujedno i manifestacije Rendez-vous au cinéma, u subotu 29. listopada moći ćete pogledati hvaljeni dokumentarac ‘‘Ghost Song‘‘, svojevrsni portret teksaške metropole Houstona ispričan kroz vizuru potpuno oprečnih likova.

Uoči uragana Harvey, OMB Bloodbath, učenica i prijateljica Georgea Floyda i reperica rođena u Third Wardu, gdje pretežno živi afroamerička zajednica, pokapa prijatelja Kennyja Loua. Will potječe iz bogate četvrti, no luta ulicama i bori se s ovisnosti i obiteljskim demonima. Likovi dijele isti grad, no putevi im se gotovo nikad ne susreću. Žive u dva svijeta dramatično odvojena jedan od drugoga. No ipak dijele isto nebo i istu glazbu – žive za glazbu i zahvaljujući njoj pokazuju se u najboljem svjetlu.

Režiju i scenarij filma potpisuje Parižanin Nicolas Peduzzi, autor nekoliko kratkometražnih filmova i nagrađivanog dokumentarca ‘‘Južnjačka ljepota‘‘ (2017.), a valja istaknuti i kako se sa svojim posljednjim autorskim djelom našao među kandidatima festivala u Cannesu u sekciji Queer Palm.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 9 do 13 sati u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji), te na samoj lokaciji prikazivanja (Polivalentna dvorana Providurove palače) od 19 sati.

Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

Rendez-vous au cinéma organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj, Hrvatski audiovizualni centar i Kino mreža.

26. travanj 2024 21:32