StoryEditorOCM
ĐiradaMALI FESTIVAL

"Proljeće s Dragon teatrom" - novi život poznatih naslova na daskama kroz svibanj i lipanj

Piše Zadarski.hr
24. travnja 2023. - 14:21

"Proljeće s Dragon teatrom” naziv je malog kazališnog festivala koji kroz travanj i svibanj publici nudi tri kazališne poslastice za sve uzraste.

Počevši s dadaističkim manifestom Tristana Tzare "Plinsko srce", koje će na repertoaru biti u dva navrata, 26. travnja i 2. svibnja, preko Gogoljeva kultnog djela "Revizor" kojeg će publika moći pogledati 8. svibnja do "Pinocchia" Carla Collodija, nježne priče o burnim doživljajima čudnovatog lutka koju će Zadrani imati prilike pogledati 31. svibnja.

Vođeni željom da svojim predstavama i nakon premijere udahnu izvedbeni život, polaznici kazališne škole za mlade i odrasle te stalni članovi ansambla Dragon teatar s voditeljicom, redateljicom i dramaturginjom Majom Šimić pozivaju publiku na "Proljeće s Dragon teatrom”.

Prva u nizu predstava, "Plinsko srce", svoju je premijeru imala u prosincu 2022. godine, pa će dvije nove izvedbe biti sjajna prilika da publika pogleda zanimljivu i nesvakidašnju scensku ekstravaganciju koja je od Tzareova vremena preokrenula tijek razvoja kazališne umjetnosti.

Nastavljajući se na "Plinsko srce" kojim dominira koreografirani pokret i u "Revizoru” polaznici Dragon teatra nude fizičko čitanje ovog kultnog djela čime se pojačava Gogoljeva komedija situacije i likova po uzoru na nijeme filmove.

Mini festival završit će dobro poznatom pričom o "Pinocchiju” koja je dosad doživjela brojne ekranizacije i kratke forme slikovnica. Postavljajući "Pinocchija” na kazališne daske, redateljica Šimić u potpunosti se oslanjala na roman Carla Collodija, pokušavajući zadržati brojne detalje iz originala.

Kraj mjeseca zato rezervirajte za priču o nestašnome lutku koji nakon mnogih pustolovina postaje pristojan dječak koju će izvesti zadarski osnovnoškolci, polaznici škole Dragon teatra.

Sve će predstave biti izvedene u Polivalentnoj dvorani Providurove palače s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 5 EUR.

06. svibanj 2024 06:44