StoryEditorOCM
ĐiradaVELIKO SNIŽENJE IZDANJA SVEUČILIŠTA U ZADRU

Prošetajte do "Citadele" - dobru knjigu možete kupiti već za pet kuna

Piše Zadarski.hr
15. svibnja 2018. - 11:10
citadela1

U prostoru između kapele sv. Dimitrija i zgrade Sveučilišta od 14. do 30. svibnja Sveučilišna knjižara "Citadela" organizira akcijsku prodaju knjiga u nakladi Sveučilišta u Zadru. Za cijenu od početnih pet kuna može se kupiti zanimljiva i aktualna izdanja koja su u prošlih nekoliko godina objavljivali suradnici i zaposlenici 23 sveučilišna odjela.

Kako ističe voditeljica Sveučilišne knjižnice Citadela Ana Pehar, riječ je o knjigama koje nisu izgubile na svojoj aktualnosti te i dalje za njima postoji interes na tržištu.

-Odlučili smo se na ovu akciju jer je stajanje u skladištu najgore što se nekoj knjizi može dogoditi. Sveučilište ima živu izdavačku djelatnost i vrijeme je da neka buduća izdanja ugledaju svjetlo dana, a ova postojeća da pronađu svoj dom kod onih kojima je kupovina knjiga inače luksuz. U prvom redu ovako ćemo pomoći našim studentima da po vrlo popularnim cijenama kupe knjige koje su im potrebne za izradu diplomskog rada, ali i svima onima koji vole čitati, govori Pehar, pokazujući nam knjigu "Ciboriji ranoga srednjeg vijeka na tlu Istre i Dalmacije" Pavuše Vežića i Milenka Lončara, koja je s 200 smanjena na 20 kuna.

No već od 5 kuna može se kupiti vrlo vrijedna djela, dok se za 40 ili 50 kući mogu ponijeti enciklopedijska izdanja poput monografija Veli Rat, Prostor i vrijeme knezova posedarskih, knjige Episkopalni kompleks u Zadru Pavuše Vežića, Srhojevog Modernog kiparstva otoka Hvara, Rijeke novih nadanja Ante Simonića...

Svi ljubitelji pisane riječi stoga bi trebali posjetiti prodajni prostor, a sa samo nekoliko kovanica u džepu bit će u prilici kupiti neki od stotinjak izloženih naslova.


 

20. travanj 2024 09:04