StoryEditorOCM
ĐiradaUDRUGA CINAZ

Radionica izrade scenarija pod vodstvom Erika Lončara

Piše Zadarski.hr
23. studenog 2023. - 11:51

Udruga Cinaz, u povodu svoje 20. obljetnice, organizira radionicu izrade scenarija od 1. do 3. prosinca. Voditelj radionice bit će Erik Lončar, iskusni redatelj, snimatelj i montažer s više od 250 realiziranih projekata, uključujući kratke filmove, eksperimentalne filmove, glazbene spotove te dugometražne i kratkometražne dokumentarne filmove. Lončar je član Hrvatskog društva filmskih kritičara i aktivan u pisanju filmskih analiza na hrvatskom i engleskom jeziku.

Također, već desetu godinu zaredom vodi samostalni filmski klub u Splitu.

Radionica će se odvijati tijekom tri dana, od petka do nedjelje, svaki dan po četiri sata, s početkom u 14:00 i završetkom u 18:00 sati. Ukupno trajanje radionice iznosi 12 sati.

Polaznici će imati priliku stjecati osnovna znanja o standardima izrade scenarija, formatiranju scenarija te osnovama konstrukcije narativne fabule. Prethodno iskustvo nije potrebno, a broj polaznika ograničen je na 10 osoba u dobi od 15 do 30 godina.

Selekcija polaznika provest će se na temelju prijavnica i motivacije te se prijave primaju putem obrasca na LINKU

Mjesto održavanja radionice je u prostorijama udruge Cinaz, smještenoj na adresi Andrije Medulića 2 (2. kat). Prijave za sudjelovanje primaju se do 28. studenog (utorak).

Radionica će obuhvatiti sljedeće teme:

Prvi dan: Proučavanje scenarija i vježba scenarija

Drugi dan: Sakupljanje ideja, osnove strukture scenarija, sinopsis ideje

Treći dan: Osnove formatiranja scenarija i pisanje scenarija

Sudionici će dobiti sve potrebne materijale za rad, a osvježenje će biti osigurano tijekom pauza. Ova radionica pruža jedinstvenu priliku za učenje od iskusnog profesionalca u području filmske produkcije.

02. ožujak 2024 04:47