StoryEditorOCM
ĐiradaSMANJI! ODVOJI! RECIKLIRAJ! PRIJAVI SE!

Radionica „Pletemo s novinama“ na KvartArtu

Piše Zadarski.hr
15. lipnja 2018. - 14:52
d_i_d2

U ponedjeljak od 18 do 20 sati u prostoru bivše vojarne Stjepana Radića na lokaciji Dnevnog boravka festivala KvartArt, Udruga Eko-Zadar organizira radionicu pletenja sa starim novinama u sklopu koje će se izrađivati ukrasni podmetači. Sudionice i sudionici će naučiti tehniku pletenja novinama koja se temelji na tradicionalnoj tehnici pletenja košara te će uz podršku voditeljice radionice Jelene Barešić i njene asistentice Ane Miletić, sami/e izrađivati ukrasne podmetače.

Tijekom radionice, održat će se i prezentacija izrade raznih vrsta ukrasnih košarica od papira te će po završetku radionice svatko moći ponijeti doma svojih ruku djelo. Radionici se mogu uključiti različite dobne skupine kao i osobe različitog stupnja vještine. Sudjelovanje je besplatno, a prijave nisu potrebne.

Stare novine te ostale vrste papira, vrijedne su otpadne sirovine koje se mogu ponovno upotrijebiti na različite načine, a njihovim odvajanjem, prikupljanjem i recikliranjem značajno utječemo na zaštitu okoliša, štednju energije te stvaranje preduvjeta za očuvanje vlastitog zdravlja. Imajući na umu da recikliranje papira dovodi do smanjenja onečišćenja vode za 35 % i 74% manjeg onečišćenja zraka u odnosu na primarnu proizvodnju papira, razmislimo o  svojim  dosadašnje navikama (ne)razdvajanja papira kao i kreativnim mogućnostima recikliranja.

Radionica je kao dio projekta "Zeleni telefon: Smanji! Odvoji! Recikliraj!", financirana od strane Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra.

25. travanj 2024 05:55