StoryEditor
ĐiradaSVETKOVINA BOGOJAVLJANJA

Raspored misa u 13 dekanata i za blagdan sv. Stošije

Piše Ines Grbić / Zadarska nadbiskupija
5. siječnja 2017. - 22:02
polnocka_zadar3-251212

Devetnica ususret proslavi svetkovine sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale, započinje na svetkovinu Bogojavljenja u petak 6. siječnja. Kao i prethodnih godina, u devetnici će se održati hodočašća vjernika iz trinaest dekanata Zadarske nadbiskupije tijekom koje je svaki dan misno slavlje u zadarskoj prvostolnici u 18 sati.

Zadarski nadbiskup Želimir Puljić predvoditeljima euharistijskog slavlja predložio je da za sadržaj homilije koriste knjižicu 'Velika nam djela učini Svesilni', objavljenu uz 40. obljetnicu početka velikih hrvatskih vjerničkih okupljanja od Solina 1976. g. do Marije Bistrice 1984. g.

Hodočašća se održavaju prema sljedećem rasporedu:

U subotu 7. siječnja hodočaste vjernici iz dekanata Dugootočki, Silbanski i Ugljanski. Misno slavlje u katedrali sv. Stošije je u 11,00 sati, a tema susreta: Poticaji s Koncila i glas vjernih pastira. Misna slavlja ostalih dana su u 18,00 sati.

U ponedjeljak 9. siječnja, dekanati Zadar Istok i Zadar Zapad (Ispovijest vjere i okupljeni oko Marije);

Utorak 10. siječnja, Biogradski i Pašmanski dekanat (Vođeni riječju Istine i obitelj u molitvi );

Srijeda 11. siječnja, Benkovački i Zemunički dekanat (Evangelizacija u domovini i inozemstvu);

Četvrtak 12. siječnja, Novigradski i Ražanački dekanat (U duhu dijaloga pred izazovima)

Petak 13. siječnja, Ninski i Paški dekanat (S Petrom naših dana).

 

Svetkovina sv. Stošije, zaštitnice Zadarske nadbiskupije i naslovnice zadarske katedrale, svečano se slavi u nedjelju 15. siječnja. Mise su u 7, 8 i u 9 sati.

Svečano misno slavlje u 11 sati u zadarskoj katedrali sv. Stošije predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Koncelebrirano misno slavlje u 18 sati u zadarskoj prvostolnici predvodi splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u zajedništvu s drugim hrvatskim nad/biskupima.

Proslavi svetkovine prethodi Svečana Večernja u subotu 14. siječnja u katedrali sv. Stošije u Zadru, koju s početkom u 18 sati predvodi zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Tijekom Večernje nadbiskup Puljić će zaslužnim pojedincima iz župa iz cijele nadbiskupije uručiti Priznanje sv. Stošije za njihov izvanredni i angažirani doprinos životu Crkve. 

15. lipanj 2021 13:33