StoryEditorOCM
ĐiradaZMIJE DOBRO ZARAĐUJU

Renata Peroš: Zašto bi imali samo slike i mrtvu prirodu? Trebamo malo i zabave.. Dinosauri iz Slovenije ostaju do jeseni

Piše M.M.
30. lipnja 2022. - 17:55

Nakon zmija i paukova u Gradskoj loži, stigli su nam u grad i – dinosauri. Potegnuli su čak iz Slovenije, odakle dolazi novi partner Narodnog muzeja Zadar za ovu sezonu.

Nekoliko velikih figura realističnih dinosaura s popratnim sadržajem provest će tako cijelo ljeto u prostoru Čistoće, odmah uz stepenice Trga pet bunara, točnije ispod kluba Ledana. Podsjetimo, Narodni muzej zatražio je taj prostor za potrebe održavanja izložbe, no radnici Čistoće i dalje će koristiti zatvoreni dio, iza spomenute izložbe.

Zašto je ravnateljica NMZD, Renata Peroš, odlučila ovoga puta brojim turistima ponuditi baš dinosaure, upitali smo nju samu.

image
Jure Miskovic/Cropix

- Prvo, nikad sama ne odlučujem o tome što će se događati u gradu od sadržaja koje organiziramo kao Muzej. Postoji stručno vijeće koje na kolegiju raspravlja o pristiglim prijedlozima. Istina je da sam ja ovo predložila, baš kao i izložbu zmija koja je bila iznimno posjećena i donijela dosta novaca, pa je eto i ovaj prijedlog na vijeću pošao – rekla nam je Peroš, dodavši kako je važno da ponuda u gradu bude raznolika.

image
Luka Gerlanc/Cropix

- Zašto bi imali samo slike i mrtvu prirodu? Trebamo malo i zabave, trebamo nešto za sve generacije, pa i one najmlađe. Zanimljivo je kako uvijek svi drugi znaju bolje, posebno novinari, no rezultati nakon sezone i nakon određene izložbe, pokazat će svoje. Vidjet ćemo tko će biti u pravu – komentirala je kratko Peroš istaknuvši kako će ova nova prahistorijska izložba za najmlađe biti otvorena do 1. listopada. 

image
Luka Gerlanc/Cropix

- Još uvijek nisam sigurna za datum otvorenja izložbe, no vjerujem da će brzo, za nekoliko dana. Ne znam ni koliko će koštati ulaznica, to ovisi o našim slovenskim partnerima. Također, nisu nam još ništa platili, ali hoće pa ćete i o tome biti obaviješteni - zaključila je Peroš.

25. travanj 2024 12:32