StoryEditorOCM
ĐiradaOD SUTRA

Srednja Kino Zona donosi učenicima Zadarske županije četiri filmske poslastice

Piše Zadarski.hr
5. listopada 2022. - 14:55

Druga godina projekta Srednje kino zone, nastalog u suradnji Prirodoslovno-grafičke škole Zadar i Centra nezavisne kulture (Kino Zona) uz potporu Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije, donosi učenicima Zadarske županije projekcije četiriju izvrsnih filmskih ostvarenja. Filmovi će se prikazati kroz iduća dva tjedna u Perivoju Vladimira Nazora (ispred zgrade srednjih škola), četvrtkom i petkom, a manifestaciju otvara izvanredna britanska horor drama „Posljednja noć u Sohou“ sutra u 19 h!

Dan kasnije donosi učenicima britanski plesni klasik, „Billy Elliot“, a na programu idućeg tjedna će se naći obiteljski film „Ljeto kada sam naučila letjeti“ u četvrtak te „Divlje priče“ u petak. Sve projekcije počinju u 19 h, a ulaz je besplatan.

Učenici Prirodoslovno – grafičke škole su tako imali prilike kreirati program selekcijom filmova, dizajnirati logotip projekta, kreirati i izraditi plakate, montirati trailere, osmisliti promociju na društvenim mrežama te gostovati na radijskim emisijama i promovirati svoj događaj. U svim koracima pružena im je mentorska podrška od strane profesora i Kino Zone

Cilj je projekta filmski obrazovati mlade, omogućiti im aktivnu participaciju u kreiranju i provođenju programa u kulturi, priliku za primjenu stečenih strukovnih znanja u praksi te pozitivno utjecati na ukupan položaj filmske umjetnosti u obrazovnom sustavu. Na projekcijama mogu sudjelovati zainteresirani učenici srednjih škola Zadarske županije. Učenici će imati priliku na kino platnu pogledati filmska djela koja su odabrana uzevši u obzir njihovu estetsku vrijednost, ali i zrelost srednjoškolskih učenika.

23. travanj 2024 07:28