StoryEditorOCM
ĐiradaNE PROPUSTITE

Srijeda u Kino Zoni: "Helmut Newton – Pervezija i ljepota" uz gostovanje Mare Milin

Piše Kino Zona
7. studenog 2023. - 13:07

Srijeda 8. studenog nam u kinoteku donosi pravu poslasticu za sve štovatelje, ali i one koji će to tek postati, slavnog i utjecajnog majstora fotografije Helmuta Newtona kroz kontroverzni dokumentarac ‘‘Helmut Newton: Perverzija i ljepota‘‘ o kojem ćemo nakon projekcije razgovarati i s zadarskom fotografkinjom svjetskog glasa (i kamere), Marom Milin

image

"Helmut Newton-Perverzija i ljepota"

Kino Zona/Slobodna Dalmacija

Jedan od velikih majstora fotografije, Helmut Newton se proslavio istražujući žensku formu, a njegov kultni status nastavio je živjeti dugo nakon njegove tragične smrti u prometnoj nesreći u Los Angelesu 2004. Newton je radio širom svijeta, od Singapura do Australije, od Pariza do Los Angelesa, no weimarska Njemačka ostala je vizualna okosnica njegova opusa. Newtonov jedinstven i začudan način prikazivanja žena oduvijek je dolazio s pitanjem: je li svoje subjekte osnaživao ili ih je predstavljao kao seksualne objekte?

Kroz niz iskrenih razgovora s Grace Jones, Charlotte Rampling, Isabellom Rossellini, Annom Wintour, Claudiom Schiffer, Marianne Faithfull, Hannom Schygullom, Nadjom Auermann i Newtonovom suprugom June (odnosno fotografkinjom Alice Springs), ovaj dokumentarac govori o njegovoj ostavštini i pokušava odgovoriti na pitanja o temama koje se provlače kroz srž njegova životnog djela – stvaranje provokativnih i subverzivnih slika žena.

image

"Helmut Newton-Perverzija i ljepota"

Kino Zona/Slobodna Dalmacija

‘‘Helmut Newton: Perverzija i ljepota‘‘ je na rasporedu u srijedu 8. studenog s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura (30, 14 kuna) mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

02. svibanj 2024 13:58