StoryEditor
ĐiradaU VOJARNU "PUKOVNIK MIRKO VUKUŠIĆ" U ZEMUNIKU

Stiže britanska akrobatska grupa "Red Arrows"

Piše Zadarski.hr
19. travnja 2018. - 15:51
avion

Britanska akrobatska grupa "Red Arrows" u subotu će posjetiti akrobatsku grupu HRZ-a „Krila Oluje“ u vojarni u Zemuniku. Akrobatska grupa RAF-a "Red Arrows" iz Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske posjetit će u subotu, 21. travnja 2018. godine akrobatsku grupu "Krila Oluje" u 93. zrakoplovnoj bazi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva obrane (HRZ) u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Slijetanje akrobatske grupe "Red Arrows" u bazu Zemunik očekuje se oko 14.40 sati, a dočekat će ih piloti akrobatske grupe "Krila Oluje" i veleposlanik Ujedinjene Kraljevine u Republici Hrvatskoj, Andrew Stuart Dalgleish.

Britanska akrobatska grupa RAF "Red Arrows" osnovana je 1965. godine i do sada je u svoje 52 službene sezone nastupila više od 4800 puta u 57 zemalja svijeta.

"Red Arrows" su prepoznatljivi po svojim dinamičnim i atraktivnim manevrima popraćenima bojama zastave UK. "Krila Oluje" i "Red Arrows" prvi zajednički nastup imali su na međunarodnom aeromitingu 2010. godine u Italiji.
 

Izdvojeno

12. srpanj 2020 16:12