StoryEditorOCM
ĐiradaBESPLATNA EDUKACIJA U ŽUPANIJSKOJ GOSPODARSKOJ KOMORI

Što s poduzećem nakon umirovljenja vlasnika: prepustiti ga djeci, prodati ili nešto treće?

Piše Zadarski.hr
15. ožujka 2018. - 12:55
CEPOR_2

U Županijskoj komori Zadar HGK u petak, 16. ožujka, s početkom u 11 sati održat će se besplatna edukacija poduzetnika pod nazivom “Što s poduzećem nakon umirovljenja vlasnika: prepustiti ga djeci, prodati ili nešto treće?”.

Edukacija je namijenjena vlasnicima malih i srednjih poduzeća koji su stariji od 55 godina. U Zadarskoj županiji ih je više od 400, a njihova poduzeća zapošljavaju oko 5.000 ljudi.

Na edukaciji će se analizirati što za tvrtku znači umirovljenje vlasnika te kako odabrati najbolje rješenje za prijenos poslovanja.

Poduzetnici mogu primijeniti različite načine izlaska iz poduzeća – od njegove prodaje zaposlenicima preko prodaje osobi izvan poduzeća ili drugom poduzeću te prijenosa upravljanja i vlasništva na članove obitelji do likvidacije poduzeća. Ekonomski stručnjaci ističu da gašenje poduzeća treba biti iznimka, a ne pravilo.

O svojim iskustvima i razmišljanjima o prijenosu poslovanja govorit će Željko Goja, suvlasnik tvrtke HSTEC d.d., Boris Budan, suosnivač i direktor tvrtke Inkontinentni centar d.o.o. i Mirela Krstulović, direktorica Regije za poslovanje s pravnim subjektima u Raiffeisenbank Austria.

Ulaz na edukaciju za poduzetnike je besplatan, no zbog ograničenog broja mjesta, mole se predbilježbe putem internetske stranice www.cepor.hr.

Okupljenima će se obratiti Dario Jurin, predsjednik Županijske komore Zadar Hrvatske gospodarske komore, Sunčica Oberman Peterka, prodekanica Ekonomskog fakulteta u Osijeku i  Mirela Alpeza, direktorica Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva.

Edukaciju organiziraju CEPOR i Županijska komora Zadar Hrvatske gospodarske komore, a održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, uz potporu Europskog fonda za jugoistočnu Europu i sponzorstvo Raiffeisenbank Austria d.d.

25. travanj 2024 17:05