StoryEditorOCM
ĐiradaU MURTERU

Stručno predavanje naziva Ekranitis o utjecaju ekrana na razvoj djece održat će Kabinet za ranu intervenciju iz Zadra

Piše M.K.
17. siječnja 2022. - 09:07

Posjetite kreativne, edukativne i korisne radionice u Društvenom centru Jedro u Murteru - pozivaju organizatori.

Prvi mjesec u novoj, 2022. godini u Društvenom je centru Jedro započeo najavom raznolikih kreativnih, edukativnih i vrlo korisnih radionica. Partnerske udruge Argonauta, Latinsko idro, KUU Zaokret i Ogranak Matice hrvatske u Murteru ponudit će i ovaj mjesec svoje aktivnosti svojim sumještanima i svim zainteresiranima.

Na rasporedu će se tako pronaći za svakoga po nešto; Već u petak, 14.1., KUU Zaokret održala je radionicu Glazbene mandale za učenike 8. razreda na kojoj su učenici kreirali likovni rad uz slušanje raznovrsnih žanrova muzike te naučili razlikovati elemente umjetnosti kako likovne tako i glazbene. Na kraju radionice nastali radovi pretvorili su se u jedan veliki zajednički umjetnički rad.

Sljedeća na rasporedu, 19.1. je Mala škola pomorske baštine u organizaciji udruge Latinsko idro na kojoj će zainteresirana djeca od 10+ godina moći saznati nešto o osnovama plovidbe što uključuje upoznavanje pravila izbjegavanja sudara na moru i čitanje pomorske karte. Dan kasnije, udruga Argonauta kreće sa tečajem talijanskog jezika koji će voditi Argonautin volonter iz Italije koji u Murteru boravi od listopada.

Tečaj će se održavati četvrtkom u trajanju od dva mjeseca. Krajem mjeseca, 27.1., u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Murteru održat će se stručno predavanje naziva Ekranitis na kojem ćemo moći nešto više saznati o utjecaju ekrana na razvoj djece. Predavanje će održati Kabinet za ranu intervenciju iz Zadra.

23. travanj 2024 23:35