StoryEditorOCM
ĐiradaPROTIV NASILJA

Strukovna škola Vice Vlatkovića i ove će godine posebnim programom obilježiti Dan ružičastih majica: otpustit će balone, a time i negativne emocije

Piše Zadarski.hr
24. veljače 2021. - 09:00

Strukovna škola Vice Vlatkovića i ove će godine posebnim programom obilježiti Dan ružičastih majica -  Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja.

Zadarski "Strukovnjaci" ovogodišnji Dan ružičastih majica osmislili su pod sloganom „Prošlost je sadašnjost ako ju ne pustiš da ode!“

Učinit će to na poseban način; puštanjem balona što će predstavljati simboličnog otpuštanje emocija. U vrtlogu loših događaja s kojima se svakodnevno susrećemo, socijalna distanca izazvala je niz emocija koje su se začahurile u svakome od nas. Smatramo da je nužno otpustiti sve zatomljene negativne emocije koje znaju biti uzrok vršnjačkog nasilja. 

Otpuštenjem negativnih misli; frustracija, strahova i ljutnje, otvara se prostor buđenja toplih, plemenitih i uzvišenih osjećaja koji su izraz čiste i istinske ljudske prirode. 

- Cilj nam je otpustiti sve negativne emocije koje zaustavljaju proces rasta u ljudskom biću i pustiti poruke ljubavi, poštovanja, zahvalnosti, radosti... Osim puštanja balona, učenici će oslikavati vanjski školski zid. Oslikat će "emoji-je" putem kojih će na simboličan način prenijeti svoje osjećaje s porukom „šaljemo  ti zagrljaj“. - rekao je ravnatelj Tihomir Tomčić.

Hodogram aktivnosti:

>  14:00 -  oslikavanje vanjskog školskog zida –  zid će oslikavati učenici  3. S razreda (zanimanje soboslikar) sa profesoricama (Luca Bašić i Ivana Koren).

>  16:30 -  simbolično otpuštanje emocija puštanjem balona  – sudjeluju učenici (predstavnici)  svih razreda  sa svojim profesorima (puštanje balona održat će se ispred škole)

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, program je prevencije vršnjačkog nasilja, a obilježava se zadnje srijede u mjesecu veljači. Obilježavanje je započelo u Kanadi u znak podrške dječaku koji je trpio vršnjačko nasilje u školi samo zato što je bio odjeven u ružičastu majicu. Nosio ju je je, naime, u znak potpore teško bolesnoj majci. Ružičaste majice, koje su solidarno s dječakom nosili njegovi školski kolege, postale su prepoznatljiv simbol inicijative, i kasnije, međunarodno prepoznate obljetnice. 

Pozivamo vas da nam se pridružite danas poslijepodne, 24. veljače, 2021. g. ispred Škole u širenju pozitivnih emocija!

19. travanj 2024 10:18