StoryEditorOCM
ĐiradaA GDJE OVAJ VIKEND?

Subota u znaku Beatlesa i TBF-a

Piše Ana Franić
25. kolovoza 2017. - 13:10
tbf

Povodom pedesetog rođendana kultnog albuma “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, Beatles Revival Orchestra u subotu, 26. kolovoza, održat će koncert na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat. Pjevat će se vječni hitovi Beatlesa s ovog legendarnog albuma, ali i ostali poput Hey Yude, Something, Let it be, All you need is love.

Programu će se priključiti i zadarski band Songbusters, a orkestar će biti sastavljen od članova Zadarskog komornog orekstra uz gostovanje sveučilišne a cappella grupe A.K.A. Crescendo, solista Elene Stelle, gitarista Frane Živkovića te mlade pjevačke nade Nike Pastuović.

Riječ je o zajedničkom projektu Studija Maraton, Baba Productions i Hamar Media koji je pokrenut na inicijativu jednog od najdugovječnijih europskih tribute bendova, riječkog The Beatles Revival Band.

U subotu, 26. kolovoza, premijerom predstave "Othello: Nezakonita liturgija" u režiji Zlatka Pakovića otvara se izdanje revije "NOSI SE Teatro VeRRdi" koja će trajati do 29. kolovoza u prostorima Kazališta lutaka Zadar. Svrha ove manifestacije je obogaćivanje kulturnog sadržaja grada, a svi željni nešto drukčijeg kazališta na ovom će festivalu sigurno pronaći nešto za sebe.

PETAK

U sklopu "Taste and travel festivala" i ove godine se nastavlja s Craft Beer sajmom i sajmom Proizvodi hrvatskog sela. Na Craft Beeru predstavit će se oko 20 malih pivovara s preko 50 različitih vrsta craft piva, a u petak će sve okupljene od 23 sata zabavljati Kuzma & Shaka Zulu.

Sajam Proizvoda hrvatskog sela koji traje od 24. do 30. kolovoza ispred Arheološkog muzeja okupit će preko 35 izlagača iz cijele zemlje od Slavonije i Istre pa sve do Dubrovnika, a gosti će moći degustirati autohtone hrvatske proizvode, od smokava do kulena.

U Varoši se tradicionalno održava "Feštica petkom" s početkom u 21 sat. U Biogradu u Aqua Clubu od 23 sata nastupa Rada Manojlović, a u baru Pattaya zabavlja Slavonia band. U Ninu na ljetnoj pozornici kod crkve sv. Križa u 21 sat očekuje vas koncert klape Cambi.

U Petrčanima se održava Klapski đir u kojem klape obilaze ugostiteljske objekte u mjestu, a pridružit će im se i klapa Zadarski Kantuni.

U subotu, 26. kolovoza, završni je dan Craft beer festivala na kojem će nastupiti grupa Vatra u 21,30 sati. Legendarna splitska grupa TBF nastupa na terasi kafića Kult i Dišpet, a Hari Rončević stiže na Virsku rivu u 22 sata.

U Biogradu se u luci održava Ribarska noć od 21 sat, a u nedjelju na rivi nastupa klapa Konoba u 22 sata.


 


 


 


 


 

23. travanj 2024 04:23