StoryEditorOCM
ĐiradaDARIJI ZA LJUBAV:

Sudjelovanjem u humanitarnoj akciji „Srcem i knjigom za život“ pomoći ćete u liječenju naše sugrađanke i spisateljice Darije Šimunov

Piše Piše Matica Hrvatska Zadar
11. veljače 2020. - 19:40

Valentinovo je dan kojim slavimo najplemenitiji i najsnažniji ljudski osjećaj - ljubav, iz kojeg i za kojeg je stvoren svaki čovjek. Prava ljubav omogućava i najsebičnijem biću izlazak iz samog sebe, shodno tome podrazumijeva nesebičnost, darivanje sebe drugoj osobi, žrtvovanje vlastitih komfora. Prolazna zaljubljenost u našem okruženju često idiomatski percipirana kao „pogled kroz ružičaste naočale“, ponekad svojom karakteristikom zanesenosti onemogućava čovjeku da uvidi stvarne potrebe drugog.

Nažalost, u našem nimalo idiličnom svijetu surove stvarnosti, u kojem su i zaljubljenost i ljubav snažno komercijalizirani, postoje ljudi kojima je itekako potreba naša pozornost, vrijeme, nesebičnost i potpora. Ove je godine Ogranak Matice hrvatske u Zadru odlučio slaviti pravu ljubav organizacijom druge humanitarne akcije na Dan Valentinova pod nazivom „Srcem i knjigom za život“ čija će prikupljena sredstva biti donirana liječenju naše sugrađanke i spisateljice Darije Šimunov.

Darija, kojoj je dijagnosticirana neuroborelioza, već godinama vodi tešku i hrabru bitku za ozdravljenjem.

Humanitarna akcija će se održati 14. veljače 2020. u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru u razdoblju od 10:00 do 13:00 sati. Posjetite nas kupite neku od naših knjiga po promotivnoj cijeni, a prvih dvadeset kupaca uz kupljenu knjigu dobiva ružu na dar.

Ruže su donirali Nasadi d. o. o. Dođite po savršen dar za voljenu osobu i duhovno obogaćenje spoznajom da ste nekome pomogli u teškoj borbi za ozdravljenjem.

07. lipanj 2023 07:36