StoryEditorOCM
ĐiradaDVOSTRUKA PROMOCIJA

Sutra će biti predstavljen Zbornik radova sa znanstvenog skupa o fra Bonifaciju Peroviću, ali i pretisak njegove knjige o komunizmu iz 1938. godine

Piše Zadarski.hr
6. listopada 2022. - 08:54

Društvo zadarskih Arbanasa vas poziva na predstavljanje drugog izdanja Zbornika radova sa znanstvenog skupa o fra Bonifaciju Peroviću.

Još prije 25 godina Društvo Zadarskih Arbanasa organiziralo je znanstveni skup o svom znamenitom zemljaku fra Bonifaciju Peroviću. Stjecajem okolnosti Zbornik s tog skupa izašao je kao podlistak franjevačkog časopisa u malom broju primjeraka tako da nije dospio do svih onih osoba i institucija koje bi ga trebale imati.

Zahvaljujući nećacima fra Bonifacija, Krsti i Tomislavu Peroviću, koji su nakladnici i sponzori Zbornika, pred vama je drugo prošireno i obogaćeno izdanje Zbornika. U njemu je pored svih radova iz prvog izdanja i autobiografija fra Bonifacija Perovića.

Tomislav Perović i Bernard Kotlar godinama surađuju na objavljivanju i očuvanju arbanaške tradicije u Zadru.

Tako su spletom okolnosti došli do originalne i izuzetno zanimljive knjižice fra Bonifacija o komunizmu napisane 1938. godine u kojoj on na jasan, plastičan i još uvijek aktualan način predstavio tu pogibeljnu ideologiju, odlučili su da bi bilo veoma korisno napraviti pretisak i te knjižice. Stoga, pored predstavljanja drugog proširenog izdanja Zbornika, na promociji u crkvi sv. Frane 7. 10. 2022. biti će predstavljena i knjižica Komunizam, autora fra Bonifacija Perovića. 

25. travanj 2024 14:45