StoryEditorOCM
ĐiradaSUZE SVETOG LOVRE

Sutra Gastro&wine night Vrsi, a u subotu Festival zvijezda

Piše M.K.
10. kolovoza 2023. - 13:20

Sutra od 21 sat na glavnoj rivi u Vrsima održava se treće izdanje iznimno popularne i posjećene manifestacije „Gastro&wine night Vrsi".

Riječ je o događaju prvi put organiziranom 2019. godine, koji fantastično povezuje dobru spizu i kvalitetnu kapljicu. Za gastro dio večeri i pripremu čičvarde, slanutka sa sipom zadužen je cijenjeni zadarski chef Renato Kraljev, dok će se kod vinara iz cijele županije moći degustirati, a u konačnici i kupiti razna vina. Tijekom cijele večeri, posjetitelji će moći uživati i u dobroj glazbi u izvedbi Kanella acoustic benda.

U subotu, 12. kolovoza od 22 sata uživajte u promatranju zvjezdanog neba uz taktove jazza na drugom Festivalu zvijezda koji će se održati u dvorištu crkvice Gospe od Jasenova. 

image

Manifestacije Vrsi

Tz Vrsi/Slobodna Dalmacija

Suze svetog Lovre, vidljivi fenomen padanja perzeida, meteorskih skupina koje su svoje ime dobile prema radijantu (izvorištu) koje se nalazi u zviježđu Perzej. U ovom razdoblju, velik broj meteora, odnosno krhotina iz svemira udara u Zemljinu atmosferu i za sobom ostavlja tragove svjetla što laiku izgleda kao da padaju zvijezde.

Perzeidi padaju brzinom od oko 60 kilometara u sekundi, a u jednom satu, može ih pasti i do šezdeset. Ponesite dekice, hranu i piće te uživajte u bajkovitom, zvjezdanom nebu i romantičnoj atmosferi uz nastup Tomislave Stelle i Nade Smoljan, poručuju organizatori.

28. travanj 2024 17:58