StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

Sutra u Kazalištu lutaka francuska fantastična drama "Mala mama"

Piše Zadarski.hr
3. svibnja 2022. - 08:40

Prije negoli programski izađemo na ljetnu pozornicu, u Kino Zoni smo za vas pripremili još jedan niz sjajnih filmova, a čast otvaranja mjeseca svibnja pripala je hvaljenoj i nagrađivanoj francuskoj fantastičnoj drami ''Mala mama''!

Osmogodišnja djevojčica Nelly upravo je izgubila baku i pomaže roditeljima očistiti majčin dom iz djetinjstva. Istražuje kuću i okolnu šumu. Jednog dana upoznaje djevojčicu istih godina koja gradi kućicu na drvetu.

Režiju i scenarij ove nježne obiteljske priče potpisuje jedna od najznačajnijih ženskih redateljica današnjice, Céline Sciamme, čiji ste ''Portret djevojke u plamenu'' također imali priliku pogledati u programu naše kinoteke. Uz manje pompozan budžet i ne toliko zvučna imena (tome se uvelike kumovale i pandemijske okolnosti snimanja), Sciamme nam se vraća s jednom malom, jednostavnom, ali uistinu toplom pričom iliti bolje rečeno, bajkom, koja je u svojoj suštini savršena filmska oda odnosima na relaciji majka-kćer.

U glavnim ulogama nastupaju talentirane sestre blizanke Joséphine i Gabrielle Sanz, dok im roditelje i baku pak tumače Nina Meurisse, Stéphane Varupenne i Margot Abascal. Što se tiče nagrada i nominacija, svakako valja istaknuti nagradu publike na festivalu u San Sebastiánu kao i nominacije za BAFTA-u za najbolji strani film, odnosno, onu na Berlinaleu za najbolji film.

Projekcija filma ''Mala mama'' održat će se u Kazalištu lutaka Zadar u srijedu 04. svibnja u novom/starom terminu s početkom od 19h.!

Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti samo na blagajni na lokaciji prikazivanja koja se otvara sat vremena prije početka projekcije (od 18:00 h).

Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

 

26. travanj 2024 16:24