StoryEditorOCM
ĐiradaKINO ZONA

‘‘Sveta obitelj‘‘ je na rasporedu u srijedu, a prethodit će joj reprizno prikazivanje filma ‘‘Anatomija pada‘‘

Piše Ivica Perinović/Kino Zona
16. siječnja 2024. - 15:20

Protekli petak smo se u dupkom ispunjenoj dvorani Providurove palače ugodno zabavili uz posljednji film legendarnog Woodyja Allena ‘‘Udar sreće‘‘, a u srijedu nas očekuje hvaljena domaća drama ‘‘Sveta obitelj‘‘ i prvo ovogodišnje gostovanje u kinoteci uz uvijek fantastičnu Juditu Franković Brdar!

Udaja za sina bogatog seoskog gazde naizgled je ispunjenje snova mlade siromašne nadničarke. Brak s momkom koji je opterećen, za selo u kojem živi, sramotnom tajnom, zbog koje je talac bolesno tradicionalne i pobožne majke i beskrupuloznog ali šarmantnog oca, za nadničarku će biti zamka laži, mračne požude, tradicionalizma i devijantne pobožnosti. Kad shvati da je izabrana samo da im popuni sliku njihove “svete obitelji”, situacija izmiče kontroli a slika postaje ruglo…

Nakon više od desetljeća kroz koje se prvenstveno posvetila radu na dokumentarnim filmovima i sudjelovanju u omnibusima s kratkim igranim ostvarenjima, Vlatka Vorkpaić se vraća dugometražnom igranom filmu uz periodičku priču Slavice Šnur koja nas odvodi u samo srce tame Slavonije s početka 60-ih godina 20. stoljeća. Slojevita je to i u mnogočemu potresna priča o mračnim obiteljskim tajnama i malim seoskim sredinama u kojima svi sve znaju, ali ništa konkretno ne poduzimaju te jednoj sirotoj i naivnoj djevojci koja je pomislila kako će u takvom okruženju živjeti poput neke princeze.

Snažnu glumačku ekipu ‘‘Svete obitelji‘‘ predvode Luna Pilić, Anita Matić Delić, Ivan Čuić i međunarodno proslavljeni srpski glumac Nikola Đuričko, dok zapažene epizodne role ostvaruju i Judita Franković Brdar, Aleksandar Cvjetković te Sandra Lončarić. Nakon same projekcije filma na pozornici će nam se pridružiti glumica Judita Franković Brdar koja će nam kroz moderirani razgovor otkriti svoje impresije sa snimanja, ali i brojne druge teme.

‘‘Sveta obitelj‘‘ je na rasporedu u srijedu 17. siječnja s početkom od 20.30 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a njoj će od 18 h prethoditi i reprizno prikazivanje filma ‘‘Anatomija pada‘‘. Ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

02. svibanj 2024 09:37