StoryEditorOCM
ĐiradaEKO DANI U ZADRU

Tema je "Park – zeleno srce grada“: učenici će oživjeti Perivoj Vladimira Nazora i održati okrugli stol s odgovornima iz gradske uprave za zelene površine

Piše zADARSKI.HR
26. travnja 2022. - 21:45

EKO DANI su ekološko-edukativna manifestacija koju već 20 godina tradicionalno organizira Prirodoslovno-grafička škola. U zadnje dvije godine zbog pandemije nismo je mogli organizirati, a ove će godine ona biti u skraćenom obliku. Glavni dio programa organizirat će se u petak, 29. travnja u Perivoju Vladimira Nazora.

Tema ovogodišnje manifestacije je „Park – zeleno srce grada“.

U petak će program započeti u 10 sati i trajat će do 13 sati. Program će se odvijati na zapadnom dijelu Perivoja (kod bunara). Budući da se u tom dijelu perivoja nikad ništa ne događa, mi ga želimo, na neki način, malo oživjeti. Na tom dijelu bit će postavljeno nekoliko štandova, razglas s glazbom i sl. No, to ne znači da će ostali dijelovi Perivoja biti zanemareni.

Sve će započeti sadnjom stabla u Perivoju Vladimira Nazora u 10 sati (lokaciju će odabrati "Nasadi", koji će ujedno i donirati sadnicu) uz prigodan program.

image

Eko dani Prirodoslovno-grafičke škole Zadar

Logo

Nakon toga slijedi program u gore naznačenom dijelu parka. Na 10-ak štandova naši će učenici pokazati svoje radove - jedan dio radova bit će napravljen u obliku radionica, a drugi će predstaviti rezultate svojih istraživanja tijekom školske godine vezanih za temu Eko dana "Park - zeleno srce grada". Radionice će se organizirati za polaznike dječjih vrtića te učenika zadarskih osnovnih škola, ali i odrasle osobe koji budu pokazali interes. Četiri dječja vrtića će održati radionice koje su tokom godine radili u sklopu našeg školskog projekta raSTEMo u znanosti.

U programu će bit organizirane i zabavne igre, zatim predstava... Naši učenici će malo i zasvirati (Školski bend naše škole i Gimnazije Vladimira Nazora "Treći kat").

U prostoru bunara u 11.30 sati organizirat ćemo i okrugli stol na temu "Urbano šumarstvo i gradske zelene površine". Na okrugli stol ćemo pozvati predstavnika gradske uprave zadužene za gradske zelene površine, predstavnike "Nasada", "Natura Jadere", te nekog urbanista i sl. Moderatorica okruglog stola bit će Ana Marušić, novinarka HR-studija Zadar..

Program će biti raznovrstan i edukativan.

30. travanj 2024 15:44