StoryEditorOCM
ĐiradaZADAR CLASSIC OPEN AIR 2017

Trio MaSelv prvi put na festivalu

Piše Zadarski.hr
3. srpnja 2017. - 15:37
Trio-

Po prvi put na festivalu Zadar classic open air, u utorak će se, 4. srpnja predstaviti Trio MaSelv, mladi glazbeni sastav osnovan u rujnu 2016. pod vodstvom prof. Danijela Detonija. Bit će to i prvi koncert Festivala koji će se održati na Trgu sv. Krševana!

Članovi Tria MaSelv su studenti Muzičke akademije u Zagrebu: Ivan Andrijević (klarinet), Marko Biškup (klavir) i Sebastian Tarbuk (fagot). Iako zajedno djeluju tek godinu dana, ostvarili su više nastupa, a kao recentne uspjehe navode nastup na 23. izdanju Sarajevskih večeri muzike i osvajanje druge nagrade na Međunarodnom natjecanju komornih sastava „Premio Citta' Palmanova“ 2017.

Andrijević je je student 5. godine klarineta u klasi red. prof. Milka Pravdića, a osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u GŠ "Blagoje Bersa" u Zadru kod profesora Božidara Lukina, Marite Nere Mimice i Željka Andrića. Na festivalu Zadar classic open air sudjeluje od njegova utemeljenja, najprije kao solist, potom kao član Zadarskog kvarteta klarineta. Okušao se na brojnim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu i na njima osvajao nagrade, sudjelovao na majstorskim tečajevima eminentnih pedagoga i nastupao u više europskih zemalja.

 

Marko Biškup je klavir počeo učiti u Osnovnoj glazbenoj školi Ivan Padovec u Novom Marofu, nastavio u Glazbenoj školi u Varaždinu u klasi prof. Predraga Šanteka.i sada je student prve godine Muzičke akademije u klasi prof. Ljubomira Gašparovića. Sudjelovao je na seminarima istaknutih pijanista i pedagoga, a na pijanističkim natjecanjima osvojio cijeli niz nagrada. U dva navrata nastupio je kao solist uz Varaždinski komorni orkestar u okviru prestižnog festivala Varaždinske barokne večeri.

Najmlađi član Tria MaSelv, 20-godišnji Sebastian Tarbuk student je druge godine fagota u klasi prof. Žarka Perišića te druge godine anglistike i francuskog jezika na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završio je u Glazbenoj školi Pavla Markovca. Sudjelovao je na seminarima Milana Turkovića i Žarka Perišića, kao i u mnogim orkestralnim projektima poput Sistema Europe Youth Orchestra, Internacionalnoj orkestralnoj razmjeni BISYOC, te u Zagrebačkom Orkestru Mladih.

U utorak , 04. srpnja koncert mladih glazbenika na Trgu sv. Krševana počinje u 21 sat. To je četvrti po redu koncert festivala Zadar classic open air u organizaciji Lions kluba Zadar i Turističke zajednice grada Zadra. Dobrovoljni prilozi posjetitelja namijenjeni su za pomoć u daljnjem školovanju i usavršavanju, mladim, nadarenim zadarskim glazbenicima.

28. svibanj 2024 06:32