StoryEditorOCM
ĐiradaSREDNJA KINO ZONA

Trodnevne filmske projekcije za srednjoškolce u Perivoju Vladimira Nazora!

Piše zadarski.hr
7. lipnja 2021. - 12:16

Danas starta trodnevni pilot projekt „Srednja Kino Zona“ nastao u suradnji Centra nezavisne kulture (Kino Zona) s Prirodoslovno - Grafičkom Školom Zadar, a uz podršku Zadarske županije!

Od ponedjeljka 7. do srijede 09. lipnja dvorište škola smještenih u perivoju Vladimira Nazora postat će prava ljetna kino pozornica.

U ponedjeljak će učenici moći pogledati otkačeni film Wesa Andersona, „Kraljevstvo izlazećeg mjeseca“ (Moonrise Kingdom), u utorak je na redu hrvatski dokumentarni film „Jedna od nas“ koji progovara o brutalnom zlostavljanju koje je jedna djevojka proživljavala kao dijete i srednjoškolka, a trodnevnu manifestaciju zatvara feel good film „Raspjevana ulica“.

Nakon projekcije filma „Jedna od nas“ uslijedit će razgovor o filmu s psihologinjom Ivanom Rupčić Kajtezović i filmskim kritičarom Ivicom Perinovićem. Program je namijenjen isključivo srednjoškolcima pa ih tako organizatori pozivaju da im se pridruže u ponedjeljak (7.6.), utorak (8.6.) i srijedu (9.6.) od 20 sati. Zainteresirani se mogu prijaviti svojim nastavnicima u školi ili poslati poruku Prirodoslovno - Grafičkoj školi putem Facebooka, te mailom na: pgszadar@gmail.com.

Broj sudionika je ograničen zbog važećih epidemioloških mjera!

19. travanj 2024 03:49