StoryEditorOCM
ĐiradaNOVA ZNANJA

U Benkovcu održana info radionica projekta „Bokun ure kulture“, javite se na poziv za sudjelovanje

Piše Agencija za ruralni razvoj
22. rujna 2020. - 18:56

U ponedjeljak je u Benkovcu održana info radionica projekta „Bokun ure kulture“. S radionicama, tečajevima i aktivnostima koje će se odvijati kroz period trajanja projekta nazočne je upoznala voditeljica projekta Ivana Mamić iz Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije.

Radionice i edukacije u sklopu projekta su: Tečaj umijeća komuniciranja, edukacija „Udruge pokretači razvoja“, radionice dvoglasnog i višeglasnog pjevanja, “Ojkanje kao nematerijalna kulturna baština”, “Klapsko pjevanje kao nematerijalna kulturna baština”, radionice izrade i sviranja tradicijskih glazbala,  radionice scenskog nastupa i koreografije. Bokun ure kulture je projekt koji stavlja naglasak na umrežavanje, suradnju i jačanje kapaciteta organizacija civilnih društava iz područja kulture.

Ciljne skupine koje će projekt obuhvatiti su 40 osoba starijih od 54 godine, te 10 osoba mlađih od 54 godine. Sudionici svih radionica i tečajeva mogu biti isključivo osobe koje imaju prebivalište na području grada Benkovca.

Stoga, ako imate prebivalište na području grada Benkovca i pripadajućih naselja i ako spadate u ciljnu skupinu, a željni ste novih znanja iz područja kulture i vokalne baštine, odazovite se našem pozivu i sudjelujte u projektu „Bokun ure kulture“.

Cilj projekta je kreiranje kulturno – umjetničkog programa temeljenog na nematerijalnoj kulturnoj baštini koji će omogućiti sudjelovanje i socijalno uključivanje ciljnih skupina, a kroz provedbu participativnih kulturnih aktivnosti.   

Nositelj projekta je Klapa Asseria Benkovac, dok su partneri KUD Branimir Benkovac i Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije, AGRRA. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.280.900,50 HRK, a provodi se na području grada Benkovca od 3. travnja 2020. do 3. listopada 2021. godine.

15. travanj 2024 04:04