StoryEditorOCM
ĐiradaNOSTALGIJA

U četvrtak na Forumu prvi povratnički koncert Feminnema nakon 10 godina stanke!

Piše Zadarski.hr
26. srpnja 2022. - 12:52

Hrvatski ženski pop-dance sastav Feminnem okupio se nakon 10 godina stanke, a prvi povratnički koncert poznata trojka, koju čine Neda Parmać, Pamela Ramljak i Nika Antolos, održat će na zadarskom Forumu u četvrtak, 28. srpnja, s početkom u 21 sat.

Feminnem je osnovan 2004. godine te je u kratkom vremenu postao jedan od najslušanijih sastava. Djevojke su poznate po tome što same pišu tekstove svojih pjesama te su predstavnice urbane scene u Hrvatskoj. "Sve što ti nisam znala dati", "Lako je sve", "Baš mi je dobro" pjesme su koje su ostale slušane i nakon prekida benda, a tim stopama kreće i pjesma simboličnog naslova "Zajedno", koja je predstavljena na ovogodišnjem CMC Festivalu u Vodicama.

- Ovo je naš prvi javni koncert nakon ponovnog okupljanja i jako mu se veselimo. Željno iščekujemo kontakt s publikom, osluškivanje reakcija kojima ćemo se voditi. Dolazimo u akustičnoj varijanti, uz pratnju klavijature i gitare, imat ćemo priliku malo više angažirati publiku da nam pomogne, najavljuje Neda Parmać.

Osim najpoznatijih skladbi svirat će neke koje nisu bile toliko komercijalne, ali ih njihovi fanovi i danas rado slušaju, poput "Chanel 5" i "Sve što ostaje" te druge najveće hitove hrvatske glazbe.

Osim po ljepoti i veselju, Feminnemke su ostale u upamćene i po tome što su na Eurosongu predstavljale dvije različite zemlje, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku.

- Prva pobjeda za BiH je bila nekako neočekivana i dugo nam je trebalo da se etabliramo u Hrvatskoj. Zato nam je pobjeda na Dori 2010. bila svojevrsna satisfakcija i uvijek osjetimo polet kada se sjetimo tih nastupa, kaže Parmać.

Organizator koncerta je Turistička zajednica grada Zadra, a ulaz je besplatan.

23. travanj 2024 10:20