StoryEditorOCM
ĐiradaPROJEKCIJA FILMA

U četvrtak u Kino Zoni nemojte propustiti ‘‘Oproštaj‘‘ zadarskog redatelja Dana Okija!

Piše Zadarski.hr
11. studenog 2020. - 15:10

Povodom obilježavanja Dana grada Zadra u četvrtak 12. studenog biti će upriličena projekcija filma ''Oproštaj'' zadarskog redatelja Dana Okija.

Mlada aktivistica Nina prodaje obiteljsku kuću u blizini tvornice u Vranjicu. Njezin momak Srđan odlazi zauvijek u Njemačku raditi kao zubar i ostavlja je s njezinom snažnom ali slijepom majkom Karmen.

Nina sa strepnjom očekuje medicinske nalaze zbog geneze bolesti pokojnoga oca, koji je preminuo od azbestoze. Ninina doktorica Lidija u tajnoj je lezbijskoj vezi s Nininom prijateljicom Ivom i ne želi da to itko zna. Ministar okoliša daje intervju za radio u Splitu dok su životne sudbine ljudi u Kaštelanskom zaljevu još pod utjecajem niza opasnih ekoloških onečišćenja proteklog stoljeća.

Nakon same projekcije filma održati će se zanimljiva panel rasprava naziva "Odnosi intimnog, lokalnog, nacionalnog i globalnog u fenomenologiji novomilenijske stvarnosti" u kojoj će uz moderatora Maria Županovića gostovati i redatelj filma Dan Oki, odnosno profesor Vlado Zrnić i filmski kritičar Damir Radić.

*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) sat vremena prije početka projekcije koja će se ovom prilikom iznimno održati u 19h.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar i Koncertnim uredom Zadar.

19. travanj 2024 21:38