StoryEditorOCM
ĐiradaKONCERT U PETAK

U Forum Blues Bar slijeću Peglica i Komandos

Piše Zadarski.hr
18. travnja 2017. - 13:34
PeglicaiKomandos

Iz daleke galaksije Gatha, s planeta Kefter - ravno na Kalelargu, u Forum Blues Bar! Nije šala, jer u Zadar prvi put slijeću Peglica i Komados, zagrebački peterac sa specifičnom pričom/zezancijom o porijeklu benda i odličnim prvim albumom koji će u petak promovirati u Callegru.

Za album Kefter Gatha objavljen početkom godine kažu da je nastao kao nusproizvod borbe između dobre muzike i šunda kojeg zlo Gadur Gadur carstvo širi diljem planete Zemlje. Suprotstavit će mu se Cvilgad na gitari, Vuljakomba na basu, Rštr na bubnjevima, Feget Nebesky na gitari i Porno na klavijaturama. A za potjerati zlo s ovih prostora koristit će arsenal progresivnog rocka, stonera, bluesa i funka s povremenim naslanjanjem na jazz.

Iza dobre zezancije članova benda krije se odlično aranžirana i sadržajna autorska glazba, uglavnom instrumentalna u kojoj su humoristični tekstovi na hrvatskom podređeni revidiranju zvuka 70-ih s elementima Pink Floyda, Yes ili nekadašnjih velikana domaće scene poput Korni i grupe Time. Čvrsti groove, gitaristička fraziranja i hammond orguljaštvo slušatelje voze od zlatnog doba progresivnog i Krautrocka do Keftera i nazad.

Ukrcavanje je po zemaljskom kalendaru zakazano 21. travnja 2017. u 22 sata, a intergalaktičko iskustvo bit će besplatno.

02. svibanj 2024 10:07