StoryEditorOCM
ĐiradaU CALLEGRU NASTUPA HVALJENI ISTARSKI ALTER ROCK BAND

U Forum Blues Baru sviraju Barbari

Piše Zadarski.hr
4. travnja 2017. - 12:11
barbari2


U Forum Blues Bar u petak stižu Barbari - jedan od najboljih hrvatskih alter rock sastava. Predvođeni karizmatičnom pjevačicom/gitaristicom Barbarom Munjas, nekadašnjom članicom Gustafa, Istrani nakon dva autorska albuma i hvalospjeva kritike i publike u Zadar dolaze opravdati status benda koji se najbolje sluša uživo i glasno.

Barbari su nastali početkom 2013., a zvuk mlade grupe s iskusnim članovima od početka se opisuje kao bujica energičnog rocka s pritokama funka, punka, bluesa, psihodelije, surf rocka... Prvijenac "Monfiorenzo Underground" (2013.) te godinu mlađi album "Santa Barbara", singlovi i odlični spotovi predstavili su Barbare u naponu autorske snage, dok su na brojnim živim nastupima zaradili epitet iznimno uvjerljivog i autentičnog benda.

U prvom je planu, naravno, Barbara kojoj kritičari tepaju naglašavajući energiju i karizmu „najbolje hrvatske frontmenice" s izvrsnim vokalom i scenskim nastupom zbog kojeg se povlače usporedbe s Courtney Love ili Iggy Popom. Sve to garnirano je razigranim aranžmanima pjesama, fuzijom čvrstog ritma, naglašenih gitarističkih rifova i vještog doziranja laganijih pop melodija. Barbari su pronašli dobitnu formulu, a kako ona zvuči uživo publika Forum Blues Bara pozvana je uvjeriti se u petak od 22 sata.

Ulaz je i ovaj put slobodan.


 

05. svibanj 2024 12:44