StoryEditor
ĐiradaU SUBOTU

U HNK Zadar gostuje splitsko Kazalište PlayDrama s nagrađenom predstavom "Dijete našeg vremena"

Piše Zadarski.hr
10. veljače 2021. - 11:53

U subotu, 13. veljače u 20 sati u HNK Zadar gostuje splitsko Kazalište PlayDrama s nagrađenom predstavom DIJETE NAŠEG VREMENA. Dramaturginja predstave je Ivana Vuković, a režiju potpisuje Helenu Petković.

Igraju: Stipe Jelaska, Lovre Kondža, Petar Salečić i Luka Šatara.

Predstava je u Premijernoj pretplati te zbog ograničenog broja sjedala nije u slobodnoj prodaji.  

Dijete našeg vremena predstava je koja traga za perspektivom mladih danas diljem Dalmacije i Splita.

Junaci predstave su Boško, Borovina i Tomi, kao i svi drugi mladi i stari stanovnici grada Splita, uzorni djelatnici najvažnije industrije u gradu. Jedva čekaju da počne ljeto i da dođu Oni, da ih mogu dostojno opsluživati i hvaliti se privilegijom da su upravo oni stanovnici najljepšeg grada na svitu. Nakon disciplinirano odrađenih priprema za skorašnji početak sezone, Boško, Borovina i Tomi provode zadnju večer zajedno, u klubu Quasimodo, koji će također za nekoliko sati postati hostel za njih. Piju, puše, pričaju, zabavljaju se i smišljaju planove za bolje sutra baš kao i svi drugi mladi u gradu Splitu. No, posljednje zajedničke večeri iznenadit će ih dolazak Kreše, za prijatelje Šokrea, koji je točno ono što u svom gradu nikad ne bi očekivali.

NAGRADE:

NAGRADA HRVATSKOG GLUMIŠTA 2020. ZA IZNIMAN DOPRINOS KAZALIŠNOJ UMJETNOSTI

Žiri za dramu dodjeljuje Nagradu za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti glumačkom ansamblu predstave „Dijete našeg vremena“ Ivane Vuković u režiji Helene Petković i produkciji Kazališta Playdrama Split za izuzetno duhovitu, šarmantnu kolektivnu igru kojom na neposredan način zajedno sa svojim autoricama progovaraju o identitetu jednog grada i njegovih mladih sugrađana.

NAGRADA NA DANIMA SATIRE

Glumački ansambl predstave ‘Dijete našeg vremena’ Ivane Vuković u režiji Helene Petković i izvedbi PlayDrame iz Splita dobio je nagradu za specijalno postignuće, za kolektivnu igru na 44. izdanju festivala Dani satire Fadila Hadžića.

11. travanj 2021 22:09