StoryEditorOCM
ĐiradaU UTORAK

U HNK Zadar sutra završna produkcija Zadarskog plesnog ansambla pod nazivom "Večeras plešemo"

Piše Zadarski.hr
13. lipnja 2022. - 10:52

U utorak, 14. lipnja s početkom u 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar održat će se završna produkcija Zadarskog plesnog ansambla pod nazivom Večeras plešemo. S ovom predstavom se ovaj najdugovječniji ansambl u Dalmaciji na najbolji mogući način pozdravlja s uspješnom plesnom sezonom. Sudjelovat će oko stotinu članica plesnog studija, od najmlađih pa do već zrelih plesnih umjetnika.

Kao gosti će nastupiti Udruga za plesnu umjetnost Circo Art s voditeljicom Xiomarom Ruiz Ratković, te Udruga U pokretu s voditeljicom Evitom Iglić. Grupe predškolaca, koje kao i uvijek najviše oduševe prisutne gledatelje svojom neposrednošću i ljupkim nastupom, vodi Lara Stanin, osnovnoškolce predvodi iskusna Martina Ružić, srednjoškolci rade s sjajnom zadarskom plesačicom Patriciom Gospić, a grupu popularno nazvanu „za neplesače“ do završnog projekta dovela je Josipa Štulić. Producentica je Natali Perić. Tema ovogodišnje završne produkcije je planetarno popularna glazba švedske pop grupe ABBA. Uz zabavnu glazbu polaznici i njihovi voditelji izvesti će mali spektakl posvećen ljubavi prema plesu i radosti koju ona donosi.

Uz podršku Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru, potrebno je spomenuti i Zakladu Kultura nova koja je pokrovitelj svih plesnih događanja i inicijativa u kojima sudjeluje ili ih organizira Zadarski plesni ansambl.

19. travanj 2024 08:48