StoryEditorOCM
ĐiradaU PUNTI ARTINA

U Kalima se ovog vikenda održava fešta od plave ribe: na Blue Fish Festivalu kuhaju poznati hrvatski chefovi, evo cijelog programa

Piše Zadarski.hr
14. lipnja 2022. - 14:37

U Kalima se ovog vikenda, od 17. - 19. lipnja s početkom u 17 sati, organizira Blue Fish Festival.

Ideja je da plava riba, vrijedna i zdrava namirnica, ulovljena od naših ribara, a često zanemarena, uz izuzetak tune, bude pozivnica na događaj u kojem će sudjelovati renomirani hrvatski kuhari.

Ovaj vikend u Kalima kuhaju David Skoko, koji često sebe naziva da je ribarev sin,  te nagrađivani zadarski kuhari  Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko.

Oni će nam pokazati kako srdela, inćun ili tuna uz kuharsku kreativnost i vještinu postaju izvrsna I ukusna jela koja nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Za tri kaljska gastro dana ovi vrsni kuhari osmislili su meni od 6 jela. Da doživljaj bude potpun angažiran je i Ivan Stiblik, organizator Zadar Wine Festivala, koji će složiti vinsku kartu s naglaskom na vina iz zadarske regije.

Novitet je sushi kutak u simboličnom smislu poveznica s Japanom s kojima Kali imaju vezu još od 1996. kada je počela djelovati Kali tuna i kada je napravljeno prvo uzgajalište tune na Mediteranu.

Neće nedostajati niti glazbe, uz DJ-a biti će i 2 koncerta, na otvorenju prvog dana u petak Matija Cvek, a zadnji dan nastupiti će Marko Pecotić.

Da događaj bude dostupniji organiziran je prijevoz iz Zadra. S Liburnske obale voziti će brod Zrno. Polazak sva tri dana u 18.30 sati, povratak s brodom u 01.30. Za one kojima je to kasno dostupne su trajektne i brodske linija iz Preka. Od poprišta događanja samo pola sata pješke do trajektne luke.

 

26. svibanj 2024 20:35