StoryEditorOCM
ĐiradaU NEDJELJU

U Kino Zoni hrvatska kino premijera jednog od najboljih prošlogodišnjih filmova!

Piše Zadarski.hr
25. lipnja 2021. - 12:24

Za sam kraj lipnja u nedjelju 27. Kino Zona vam dovodi jednu tematski prilično potresnu, ali izuzetno hvaljenu dramu ''Nikad Rijetko Ponekad Uvijek''.

Radnja filma prati Autumn Callahan, 17-godišnju tihu i nenametljivu srednjoškolku, jednu od onih “nevidljivih” cura koje su sretne kad im bilo tko pokloni pažnju. Upravo je jedno takvo “poklanjanje pažnje” završilo seksom i trudnoćom. Biološki otac nije osoba s kojom bi Autumn gradila budućnost, a u Pennsylvaniji (gdje ona živi), se ne može abortirati bez potpisa roditelja. Šokirana cura se obrati za pomoć najboljoj prijateljici Skylar koja joj pokušava pomoći iako i sama nije zrela koliko zahtijeva situacija.

Za režiju i scenarij ovog angažiranog filma zaslužna je Eliza Hittman, dok glavne uloge tumače Sidney Flanigan, Talia Ryder, Théodore Pellerin i Ryan Eggold. Kao što je to slučaj i s prethodnim naslovima, ovaj je također osvojio brojna priznanja od kojih ćemo izdvojiti nagradu žirija na Berlinaleu, nagradu za najbolji film u Sundanceu te brojne druge.

Njegovoj projekciji prethodit će kratkometražna američka drama ''Skeptik''.

image
kino zona
Screenshot

Mladi otac, odvojen od supruge, poduzima drastične mjere kako bi vidio svog novorođenog sina, za kojeg smatra da mu je nepravedno skriven. Međutim, savezi se mijenjaju i osjećaji se mijenjaju kako optužbe lete tijekom telefonskog razgovora.

Režiju ''Skeptika'' potpisuje David M. Helman dok se u glavnoj ulozi pojavljuje Steven Yuen, široj publici poznat po TV uspješnici ''Živi mrtvaci'', odnosno, fantastičnim dramama ''Izgaranje'' i ''Minari''.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Poljana Branka Stojakovića – između Kazališta lutaka i Sv. Dominika) od 20:15h.

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

24. travanj 2024 07:48