StoryEditorOCM
ĐiradaU PETAK

U Kino Zoni pogledajte fantastičnu romantičnu komičnu dramu ‘‘Poor Things‘‘, dobitnika Zlatnog lava u Veneciji i friško okrunjenu Zlatnim Globusima

Piše Zadarski.hr
18. siječnja 2024. - 11:33

Dvostruki program od srijede Kino Zona će u petak zamijeniti s najnovijom filmskom čarolijom osebujnog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa, fantastičnu romantičnu komičnu dramu ‘‘Poor Things‘‘, dobitnika Zlatnog lava u Veneciji friško okrunjenu Zlatnim Globusima u kategoriji najbolje komedije ili mjuzikla, odnosno, najbolje ženske glumice!

Priča je to o mladoj ženi koju je u život vratio briljantni i neortodoksni znanstvenik dr. Godwin Baxter. Pod Baxterovom zaštitom, Bella je željna učenja. Gladna svjetovnosti koja joj nedostaje, Bella odlučuje istražiti svijet i bježi s Duncanom Wedderburnom, uglađenim i razvratnim odvjetnikom, u vrtložnu avanturu po kontinentima. Slobodna od predrasuda svog vremena, Bella ostaje postojana u svojoj namjeri i zalaže se za jednakost i seksualno oslobođenje…

Zahvaljujući univerzalnom priznanju kritike za njegove uvrnute crnohumorne drame s elementima trilera, ‘‘Očnjak‘‘ i ‘‘Alpe‘‘, Yorgos Lanthimos je privukao pozornost i holivudske ‘klike‘ koja je spremno čekala u redu kako bi radila s njim, a led je probio Colin Farrell kroz njegove nagrađivane filmove ‘‘Jastog‘‘ i ‘‘Ubojstvo svetog jelena‘‘, odnosno Emma Stone i Olivia Colman u kostimiranoj uspješnici ‘‘Miljenica‘‘. Ispostavilo se kako je taj višestruko nagrađivan film pojačao redateljev ugled, a mlada Emma Stone je postala njegova glumačka muza.

Lanthimos ovdje iznova pomiče granice zbilje i mašte i dodatno naglašava emancipaciju ženskog lika, u interpretaciji, naravno, Emme Stone koja je za svoju fantastično odglumljenu rolu zaslužila Zlatni Globus u kategoriji najbolje ženske glumice u kategoriji komedije ili mjuzikla, a vrlo izgledno joj se smiješi i oskarovska nominacija. Zapažene uloge u filmu bilježe i Mark Ruffalo kao Wedderburn te uvijek fantastični veteran Willem Dafoe u svojevrsnoj ulozi Frankensteina, točnije, dr. Godwina Baxtera.

‘‘Poor Things‘‘ je na rasporedu u petak 19. siječnja s početkom od 20 h u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, a ulaznice po cijeni od 4 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja sat vremena prije projekcije.

*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: info@kino-zona.com te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

30. travanj 2024 15:19