StoryEditorOCM
ĐiradaOVE NEDJELJE

U Kino Zonu stiže višestruko nagrađivana povijesna drama legendarnog ruskog redatelja Andreja Končalovskog, ‘’Dragi drugovi’

Piše Zadarski.hr
23. listopada 2021. - 08:35

Ovu nedjelju obavezno rezervirajte za Kino Zonu jer nam stiže višestruko nagrađivana povijesna drama legendarnog ruskog redatelja Andreja Končalovskog, ‘’Dragi drugovi’’.

Novočerkask, Sovjetski Savez, 1962. godine. Ljudmila je članica Partije i odana komunistica koja se tijekom Drugog svjetskog rata borila za staljinističku ideologiju. Sigurna u to da će njezin posao kreirati komunističko društvo, ova žena prezire bilo kakav anti-sovjetski sentiment.

Međutim, tijekom štrajka u jednoj lokalnoj tvornici, Ljudmila svjedoči ubojstvu nekolicine radnika, a sve pod naredbom vlasti koja na sve načine pokušava ugušiti radničke štrajkove diljem SSSR-a. Nakon krvoprolića, kada svjedoci pobjegnu s trga, Ljudmila shvaća da je njezina kćerka nestala. Unatoč blokadi grada, masovnim uhićenjima i pokušajima vlasti da zataškaju masakr, Ljudmila traži nestalu kćeru. Premda ne zna kako će njezina potraga završiti, Ljudmila shvaća da se njezin život u potpunosti promijenio.

Potresna drama koja na upečatjiv način pripovjeda o događajima koji su dugo vremena bili prekriveni velom tajne osvojila je brojna priznanja od kojih prvenstveno valja izdvojiti posebnu nagradu žirija na festivalu u Veneciji, odnosno, nagradu za najboljeg redatelja na festivalu u Chicagu.

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:00 h.

*Za prisustvovanje projekciji nije potrebna COVID potvrda, ali zbog ograničenog broja sjedalica osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

18. travanj 2024 18:21