StoryEditor
ĐiradaU ČETVRTAK

U Kneževoj palači: predavanje Jakše Kalajžića o novim arhitektonskim praksama

Piše Zadarski.hr
13. listopada 2021. - 17:44

Ovog četvrtka u 19 sati u Kneževoj palači održat će se predavanje Jakše Kalajžića o novim arhitektonskim praksama. 

O AUTORU

Jakša Kalajžić : J.K.A. Arhitekti

Arhitekt, docent na katedri za arhitektonsko projektiranje Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, osnivač arhitektonskog studija J.K.A Arhitekti iz Splita, usmjerenog na istraživanje suvremenog mediteranskog, metropolitanskog krajolika primjenom usporednih arhitektonskih praksi: edukacije i građenja.

O PREDAVANJU

Arhitektonsko predavanje TRI KROZ TRI uvid je u osobni ogled o tri, za ovu priliku, odabrana fenomenološka područja koja su, među mnogim drugim, snažno prisutna u graditeljskoj praksi studija J.K.A. Arhitekti.

Fenomeni kontinuiteta, značenja i tekstualnosti biti će prezentirani u povijesno-teorijskom i kulturološkom okruženju, kao i fokusiranjem na rezonanciju spomenutih fenomena kroz tri izdvojene arhitektonske realizacije.

Arhitektonsko predavanje TRI KROZ TRI uvid je u osobni ogled o tri odabrana fenomenološka područja koja su snažno prisutna u opusu arhitektonskog studija J.K.A. Arhitekti. Fenomeni kontinuiteta, značenja i tekstualnosti prezentirati će se kroz povijesno-teorijski i kulturološki kontekst, te predstavljanjem rezonancije spomenutih fenomena kroz tri odabrane arhitektonske realizacije studija J.K.A. Arhitekti, na liniji međuuvjetovanosti dviju paralelnih arhitektonskih praksi: edukacije i građenja.

04. prosinac 2021 20:32