StoryEditorOCM
ĐiradaMATICA ZADRANA

U Kneževoj palači predstavljanje knjige Smiljana Gluščevića o zadarskim nekropolama

Piše Zadarski.hr
31. listopada 2023. - 14:21

Matica Zadrana organizira predstavljanje nove knjige dr.sc. Smiljana Gluščevića "Antičke nekropole Zadra od ranog 1. do kasnog 5. st. po Kristu (istraživanja tijekom 20. stoljeća).

Predstavljanje će se održati 7. studenoga 2023. (utorak) s početkom u 12,00 sati, u Kneževoj palači (Multimedijalna dvorana), Poljana Šime Budinića 3.

Knjiga Smiljana Gluščevića o zadarskim nekropolama, koja pokriva pola milenija (tisućljeća) povijesti grada mrtvih, dojmljivo je djelo koje, kako u samom svom opsegu (preko 800 stranica) tako i u opsegu teme koju obrađuje, u cjelovitosti gradskih nekropola te u broju obrađenih grobova, dakle u svojoj sveukupnosti, nema premca u hrvatskoj arheološkoj literaturi.

Nakladnik ovog kapitalnog djela hrvatske arheologije je Književni krug Split, a Matica Zadrana ovim putem izražava zadovoljstvo i ponos što je u financijskom i organizacijsko-tehničkom smislu dala doprinos njezinu izdavanju i promociji.

Zadranin dr. sc. Smiljan Gluščević ugledni je hrvatski arheolog, sveučilišni profesor u miru i bivši ravnatelj Arheološkog muzeja u Zadru.

02. svibanj 2024 06:55