StoryEditorOCM
ĐiradaBESPLATNO JE

U Kožinu u nedjelju koncert mladog zadarskog 023 Banda

Piše Zadarski.hr
12. kolovoza 2022. - 11:47

Zadarski 023 Band u nedjelju 14. kolovoza nastupa na trgu pored škole u Kožinu. Mladi zadarski glazbenici počeli su nastupati pod imenom Hot Staff, da bi 2019. godine promijenili ime u 023 Band. Originalnoj postavi u kojoj su bili osnivač, klavijaturist i glavni vokal Romano Segarić, gitarist Andrija Sikirić i bubnjar Nikola Dijan, tada su se priključili pjevačica Andrea Čupić i basist Marino Brkljača. Repertoar, energija i kvaliteta ostali su isti kao prije.

- Htjeli smo novim imenom pokazati pripadnost ovom podneblju, ali i naglasiti repertoar koji sviramo, jer se radi većinom o domaćoj glazbi osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća. Sviramo pop, techno, rock, funk... Naravno, neizostavne su pjesme Dina Dvornika, kojima uvijek uspijemo podići atmosferu na koncertima, ali i Petra Graše, Iće Sikirića, Magazina... Izvodimo zaista širok repertoar, uvijek spreman za nekoliko sati svirke, kaže Segarić.

Budući da je dio članova izdanak poznatih zadarskih glazbenih obitelji, ne čudi da znaju odabrati stare dobre pjesme koje se nisu dugo slušale i onda ih donijeti pred publiku na svoj način. Jedan dio stranih pjesama koje izvode posebno dobro dođe ljeti, kada ih slušaju i turisti koji nisu upoznati s hrvatskom glazbom.

Bend su Zadrani mogli upoznati na adventskim koncertima, a ove sezone svirali su u Vlašićima na Pagu, na fešti u Silbi, Istu, Maloj Ravi... Na Veliku Gospu su u Velom Ižu, a nastupaju i na Stanarskoj fešti  u Zadru.

Segarić otkriva kako bend razmišlja o autorskom iskoraku. Prva stvar već je pripremljena, no s obzirom na sadašnji fokus na svirkama uživo, ne očekuju kako će ju izdati do kraja godine. Možda baš taj korak bude onaj pravi, koji će 023 Band lansirati i izvan granica Zadarske županije.

Koncert u Kožinu počinje u nedjelju u 21 sat, a organizator je Turistička zajednica grada Zadra. Ulaz je besplatan.

24. travanj 2024 09:19