StoryEditorOCM
ĐiradaNA GLAVNOM TRGU

U Kukljici se u četvrtak prikazuje premijera filma “Tromo oko otoka”, Josip Gojević, redatelj, želio je dočarati mističnu prirodu Ugljana

Piše M.K.
2. kolovoza 2022. - 22:19

Na glavnom trgu Kukljice 4.kolovoza (četvrtak) s početkom u 20 sati prikazat će se dugoočekivana premijera filma “Tromo oko otoka”.

Mlada  ekipa entuzijasta započeli su snimati ovaj film 2020. godine. Oduvijek su vjerovali da postoji priča koja se može pretvoriti u film na Ugljanu, od Kukljice do Tvrđe sv. Mihovil u Preku.  

image

Tromo oko otoka

Tromo Oko Otoka/Slobodna Dalmacija

Josip Gojević, redatelj filma “Tromo oko otoka” želio je kroz film i crno bijele kadrove u kojima glume glumci Mara Nola – Vila, Damir Klemenić -Perun, Josip Gojević -Miško dočarati predivnu i mističnu prirodu otoka Ugljana. Istraživali su vrhove, tajne uvale i mocire. Film dočarava uspon od mola do tvrđe u trenutku kad se nije koristila gps navigacija, kvalitetne cipele ili druga moderna pomagala. Također snimali su i razne zvukove sa Ugljana: valove, galebove, zrikavce, zvuk broda i slično. Za unikatnu atmosferu sa statičnim, izračunatim kadrovima bila je zadužena Lucija Ćurković, i njena precizna kamera.

Redatelj Josip Gojević završio je kazališnu glumu u Dublinu u Gaiety school of acting, a na Ugljanu ljetuje već gotovo 15 godina. Obzirom da osjeća jaku povezanost s mistikom otoka nije ni za čuditi da će se premijera filma “Tromo oko otoka” održati u Kukljici, u mjestu gdje su i počeli snimati.

image

Tromo oko otoka

Tromo Oko Otoka/Slobodna Dalmacija

U sklopu premijere filma prije i nakon filma nastupat će bend MIX, bit će postavljeni štandovi s majicama, razglednicama i brochurama koje su kreirali i dizajnirali mladi umjetnici.

20. travanj 2024 07:44