StoryEditorOCM
ĐiradaŠAH-MAT

U Kuli Jankovića u Islamu Grčkom održava se šahovski turnir za mlade "Kralj, dama, kula!"

Piše Zadarski.hr
18. srpnja 2023. - 21:15

U Kuli Jankovića u Islamu Grčkom 27 srpnja s početkom u 17 sati održava se šahovski turnir za mlade "Kralj, dama, kula!"

Namjera organizatora je da se u prostore kulturnog dobra Kule Stojana Jankovića uvede jedan novi sadržaj, koji je neovisan o drugim povijesnim i kulturnim konotacijama. Održavanjem šahovskog natjecanja u objektu kulturne baštine zadarskog zaleđa, postavit će okvir da mladi šahisti „usput“ upoznaju lokalitet na kojem nikad nisu bili i tako prošire poznavanje prostora koji bi mogli početi označavati kao svoj širi zavičaj.

Turnir je osmišljen kao način privlačenja ljubitelja šaha da isprobaju svoju vještinu u jednom posve neuobičajenom ambijentu – u starinskoj, netom obnovljenoj zgradi „Kotarina“ – koji ima potencijal da im se i trajno svidi!

Svi zainteresirani su pozvani da turniru kao promatrači svjedoče i da ga time podrže, a mladi šahisti (dobi do 20 godina) mogu se prijaviti kontaktiranjem organizatora. Suorganizatori ovog šahovskog turnira su zadarski šahovski klub Casper i Društvo za obnovu i revitalizaciju Kule Stojana Jankovića – Mostovi.

 

04. svibanj 2024 12:59