StoryEditorOCM
ĐiradaU PETAK

U Nigdjezemsku slijeće "Svemirko", pripremite se za dobar plesnjak uz ljetne melodije

Piše Zadarski.hr
10. srpnja 2024. - 09:56

U petak 19. srpnja u 21 sat u Nigdjezemskoj nastupa zagrebački "Svemirko", pop bend koji je više puta zapalio atmosferu u tom prostoru iza zgrade Gradske knjižnice Zadar.

"Vidimo se i ovog puta uz ljetne melodije i dobar plesnjak!" stoji u najavi organizatora.

Tri objavljena albuma, retrogradnim redoslijedom "Skalamerija" iz 2020., "Tunguzija" iz 2018. i "Vanilija" iz 2017. godine čine Svemirkovu "-ija" trilogiju epskih proporcija, a frontmen i autor Marko Vuković nastavlja skladati i pisati nove pjesme i materijale novog karaktera. Dio toga otkriveno je posljednjim singlom, duetom "Nosi me na duši" koji potpisuje zajedno s Peki Peleom, a suprotno "nevješto napravljenom predmetu, spravi ili građevini", kako opisuje svoj prethodni album, Vuković vješto i spretno stvara profinjenu muziku koja pogađa baš tamo gdje treba.

Kao bend i izvođač, Svemirko pak donosi novitete u svom nastupu uživo, nešto što publika do sada nije navikla slušati i gledati, a sigurno je jedino to da neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Pokret je utkan u srž Svemirkove muzike, a melodije i ritmovi će vas potaknuti na ples htjeli vi to ili ne.

16. rujan 2024 21:25