StoryEditorOCM
ĐiradaŠESTO IZDANJE

U petak je Virska terca, nastupaju klape Puntadura, Ponistra, Zikva, Uzorita, Lavandiere i Kotaranke

Piše Zadarski.hr
25. srpnja 2023. - 11:09

Šesto izdanje klapske manifestacije Virska terca održat će se u petak 28. srpnja (21 sati) na Trgu svetog Jure uz sudjelovanje šest dalmatinskih klapa.

Tradicionalni virski koncert a cappella pjevanja otvorit će domaćin, virska mješovita klapa Puntadura, a nastupit će još klapa Ponistra iz Crnog, ženska klapa Zikva s Pašmana, ženska klapa Uzorita iz Sukošana, ženska klapa Lavandiere iz Preka i ženska klapa Kotaranke iz Benkovca.

Prvi sopran klape Puntadura Suzana Lonić, drugi soprani Anita Kranjčina i Anđelka Olić Lopatiuk, baritoni Alida Cvitkušić, Glorija Vučetić Obradović i Florijan Režan te basovi Frane Rudić i Mislav Mihael Mandir s glazbenim voditeljem klape Antom Jurićem, predstavit će se narodnom "Tri divojke“ i pjesmom "Tri cure“ Ante Sliškovića.

– Radujemo se novom druženju s virskom publikom i nastupima naših dragih prijatelja iz drugih klapa. Virska terca je lijepa i tradicionalna manifestacija namijenjena svim ljubiteljima dalmatinskih klapa i a cappella pjevanja, pa vjerujem kako će Trg biti pun kao svih prethodnih godina – kaže Vučetić Obradović u najavi Virske terce.

Domaćoj virskoj klapi bit će ovo prvi ovogodišnji nastup na otoku i prvi nakon nastupa na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Ranije je klapa Puntadura nastupila u Ražancu i Benkovcu.

02. svibanj 2024 19:41