StoryEditorOCM
ĐiradaULAZNICE OGRANIČENE

U petak 19. ožujka koncert Lane Janjanin (vokal i klavir) - skladateljica, kantautorica i pijanistica u Zadar donosi jazz!

Piše Mišel Kalajžić
9. ožujka 2021. - 22:27

Koncertni ured Zadar u okviru ciklusa Klub u Kneževoj u Zadar premijerno dovodi mladu hrvatsku glazbenu zvijezdu Lanu Janjanin.

Skladateljica, kantautorica i pijanistica Lana Janjanin rođena je 1990. u Zagrebu u obitelji glazbenika. Počela je učiti glazbu u dobi od četiri godine i završila srednjoškolsko obrazovanje kao pijanistica i teoretičarka na Glazbenom učilištu Elly Bašić.

Interes prema jazz, R’n’B i pop glazbi potiče je na pisanje vlastitih pjesama, no ljubav i poštovanje prema klasičnoj glazbi vode je u Beč gdje 2008. godine upisuje studij klasične kompozicije na prestižnom Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču kao najmlađa u klasi. Tijekom godina studija sudjeluje u mnogim projektima klasične glazbe kao skladateljica, pišući za brojne komorne sastave, ali i kao jazz pijanistica i pjevačica.

U lipnju 2010. završava prvi diplomski studij u klasi prof. Dietmara Schermanna i nastavlja sa studijem medijske kompozicije u klasi prof. Reinharda Kargera, kojeg 2013. uspješno završava, te stiče titulu magistre sa 23 godine.

Njena redovita suradnja s Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije kulminirala je 2018. kroz glazbeno izdanje "Miracles" - dvostruki album na kojem su Lana i kolegica Dina Rizvić skladale, aranžirale, pjevale i svirale svoj opus, predstavljajući tako prvi ženski projekt takve vrste u Hrvatskoj.

Godine 2018. Lana Janjanin sa svojim ansamblom izdaje album autorskih skladbi "A Minute of Love", a 2019. godine nominirana je za hrvatsku diskografsku nagradu Porin u kategoriji Najboljeg novog izvođača.

Koncert je na rasporedu u petak, 19. ožujka u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru. Ulaznice po cijeni od 30 kuna su dostupne na adresi ulaznice.hr, a od 17. ožujka i na info pultu Kneževe palače. Zbog ograničenog broja publike uslijed epidemioloških mjera, mole se zainteresirani da ulaznice osiguraju na vrijeme.

27. travanj 2024 01:16