StoryEditor
ĐiradaIZLAGAČI STIŽU IZ ZADARSKE ŽUPANIJE I BiH

U subotu će na Forumu biti otvoren Agro sajam

Piše Zadarski.hr
24. rujna 2019. - 14:42
sajam_biograd8-090514

Približavaju nam se hladni zimski dani, a s njima sezona prehlade i gripe, stoga je pravi trenutak za ojačati tijelo unosom vitamina i minerala. Najzdraviji izvor „zaštitnika organizma“ je domaća hrana koju ćete 28. i 29. rujna 2019. godine, u vremenu od 9 do 15 sati pronaći na zadarskom Forumu u sklopu Agro sajma, objavili su iz ZADRA NOVE.

Pozivamo Vas na Agro sajam gdje će svoje poljoprivredne proizvode predstaviti izlagača iz Zadarske županije te gosti iz Bosne i Hercegovine. Svi posjetitelji će imati priliku sudjelovati i u nagradnoj igri.

Svečano otvorenje sajma bit će u subotu, 28. rujna 2019. godine na Forumu u 10 sati. Okupljene će pozdraviti predstavnici projektnih partnera.

Agro sajam jedna je od aktivnosti od projekta PESCAR – Pesticide Control and Reduction sufinanciranog iz Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014-2020. Uz Agenciju zadarske županije ZADRA NOVA, partneri na projektu su još Sveučilište u Zadru, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije i Zavod za poljoprivredu Županije Zapadnohercegovačke te Zadarska županija koja je vodeći partner.

Posljednjih nekoliko desetljeća na području koje je obuhvaćeno projektom primijećena je pojačana upotreba pesticida, a suvišno i nekontrolirano korištenje pesticida uzrokuje ozbiljna onečišćenja okoliša, prirode, hrane i ljudskog zdravlja stoga je nužno pesticide koristiti na strogo kontroliran način i svesti na minimum. Projektom PESCAR želi se zaštititi okoliš te potaknuti održiva upotreba prirodnih resursa. Projektom se nastoje stvoriti preduvjeti za kontroliranu upotrebu pesticida, te da znanja i iskustva stečena kroz provedbu projekta iskoristiti za jačanje postojećih institucionalnih kapaciteta. Novostečeno praktično znanje bit će osnova za pružanje jedne potpuno nove usluge usmjerene prema poljoprivrednicima - davanje preporuka poljoprivrednim proizvođačima.

Izdvojeno

15. srpanj 2020 21:12