StoryEditorOCM
ĐiradaPP VRANSKO JEZERO

Foto: U subotu i nedjelju u Parku je planirano edukativno vodstvo u tri termina, povodom Međunarodnog dana obitelji. Donosimo sve detalje

Piše PP
13. svibnja 2021. - 13:11

'Jezero na dlanu' interaktivna je šetnja koja započinje u prekrasnoj Lučici Prosika, na samoj obali jezera u hladu brijesta i konopljike. Na kanalu koji spaja jezero i more, naša voditeljica šetnje ispričati će vam neke još neispričane priče o ribama putnicama, kamenim vršama i nekadašnjem najvećem maslinku istočne jadranske obale, poručuju iz Parka prirode Vransko jezero.

- Povodom Međunarodnog dana obitelji u Parku prirode Vransko jezero u subotu i nedjelju, 15. i 16. svibnja. Pripremili smo interaktivno edukativno vodstvo u tri termina: 11:00, 15:00 i 17:00 sati. Broj sudionika po jednom terminu vođenja ograničen je na 15 ljudi. Cijene vodstva: 40 kn odrasli i 30 kn djeca, djeca mlađa od 7 godina imaju besplatan ulaz. Cijena uključuje ulaznicu u Park koja vrijedi za sva tri infocentra. Za sva tri termina potrebna je prethodna najava na mail info@pp-vransko-jezero.hr ili na broj telefona 097/ 6025419 najkasnije do petka 14. svibnja u 16:00 sati.

Obitelji korisnici e-Dječje kartice „Mudrica“ ostvaruju popust (za jedno dijete 10%, dvoje 20% i troje ili više djece 30%) na kupnju usluga: najam kajaka i adrenalinski park (info centar Crkvine). e-Dječja kartica, namijenjena je roditeljima, a čije korištenje u suradnji s javnim i privatnim sektorom omogućava razne pogodnosti ili popuste na proizvode i usluge! e-Dječju karticu – Mudricu, možete zatražiti na e‑Građani.

ŠTO ĆETE NAUČITI?

· Zašto su nastale bunje

· Upoznati vrste riba

· Prepoznati biljne vrste mediteranske makije

· Otkriti tradiciju suhozidne gradnje

· Kako je građen kanal Prosika

ŠTO OBUHVAĆA?

· Istraživanje i promatranje prirode

· Ulazak u tradicijsku bunju

· Prostor za slobodnu igru uz obalu jezera

· Interpretaciju tradicijske gradnje suhozida

ISTRAŽUJTE BICIKLOM - vožnju po panoramskoj stazi prate jezerski horizonti i romantični trščaci ispunjeni pjevom ptica, na Prosici je za najam dostupno 5 e-bicikala.

ZAPLOVITE KAJAKOM - u info centru u lučici Prosika iznajmite kajak i uživajte u nečujnom veslanju po jezerskoj vodi.

UČITE IZ PRIRODE - Park prirode otkrijte kroz vođenu turu i interaktivnu radionicu po vašoj mjeri.

23. travanj 2024 19:21