StoryEditorOCM
ĐiradaOBILJEŽAVANJE 25. OBLJETNICE POGIBIJE HRVATSKIH BRANITELJA TOMISLAVA KARDUMA I ŠIME DŽEPINE

U subotu okupljanje brojnih udruga

Piše Marko Ledenko Mane
6. rujna 2019. - 11:23
DSC00010.JPG

Povodom 25. godišnjice pogibije hrvatskih  branitelja Tomislava Karduma i Šime Džepine, Mjesni odbor Vukšić i rodbina pokojnika organiziraju obilježavanje stradavanja    8.rujna ispred spomenika u Biloj Vlaci u 11,15 sati.   Tog kobnog dana 8.rujna  1994.,na blagdan Male Gospe,   srpski teroristi mučki su iz zasjede  ubili vukšićke  hrvatske branitelje Tomislava Karduma i Šimu Džepinu, na cesti u Biloj Vlaci. Treba na poseban način istaknuti da se ovaj zločin desio  u vrijeme kada je potpisan mirovni sporazum, a stankovačko ratište bilo je pod nadzorom snaga  Unprofora. 

Program obilježavanja počinje misom zadušnicom u crkvi sv. Kate u  Vukšiću u 10 sati, a nakon mise  rodbina pokojnika, predstavnici Mjesnog odbora Vukšić, suborci Minobacačke bitnice 120 mm, Udruga 1.A.satnije 113.Šibenske brigade ZNG, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik Zadarske županije, UHDDR Benkovac, 9.gbr.Vukovi podružnica Benkovac, Predstavnici policijske postaje Benkovac, Udruga civilnih žrtava Domovinskog rata Zadarske županije i mještani Vukšića, ispred spomenika u Biloj  Vlaci u 11,15 sati položit će vijence i zapaliti svijeće. 

Pozivaju se svi mještani Vukšića da se odazovu u što većem broju, kako bi se mogla na dostojanstven način obilježiti ova obljetnica pogibije hrvatskih vitezova iz Vukšića. 

19. travanj 2024 20:16