StoryEditor
ĐiradaZA VIKEND

U Zadru će se u sklopu "72 sata bez kompromisa" održati 20 socijalnih, radnih i ekoloških akcija

Piše Zadarski.hr/Ines Grbić
11. listopada 2021. - 17:48

U sklopu promocije volonterskog maratona 72 sata bez kompromisa, članovi Organizacijskog tima te akcije za Zadarsku nadbiskupiju u subotu 9. listopada održali su najavni događaj u središtu Zadra, kada su animirali sugrađane da se prijave za sudjelovanje u tom maratonu od 14. do 17. listopada.

Maraton se održava u desetak europskih zemalja, a u Hrvatskoj u 16 gradova. Geslo ovogodišnje akcije je Zagrli srcem.

Zadarska mladež šestu godinu sudjeluje u akciji 72 sata bez kompromisa, pod pokroviteljstvom Povjerenstva za pastoral mladih Zadarske nadbiskupije.

U Zadru će se održati 20 socijalnih, radnih i ekoloških akcija. Skupljat će se namirnice i potrepštine za Socijalnu samoposlugu, u suradnji s poduzećem Nasadi mladi će čistiti okoliš, kao i pomagati u knjižnici, staračkim domovima i dječjim vrtićima, azilu za životinje.

- Kao što geslo kaže, poručujemo mladima da zagrle srcem volontiranje, pomažu potrebnima, brinu o okolišu i razvijaju svoje talente. Treću godinu sudjelujem u volonterskom maratonu. Inače, kada mogu, nastojim volontirati. Smatram da je to nešto plemenito što upotpunjuje društvo, obogaćuje nas i pomaže da bolje razumijemo druge, kazao je Ante Dušević, voditelj zadarskog Organizacijskog tima.

- Posebna čar projekta 72 sata je što volonteri na početku, kada se prijavljuju, ne znaju koju će akciju dobiti. To je ta beskompromisnost, oni pristaju na volontiranje, ne znajući što će raditi. Onda će prvi dan akcije saznati gdje će volontirati. Od početka sudjelujem u toj akciji. Svake godine me oduševi koliko je važno da svi damo svoje vrijeme i da činimo dobro, rekla je Sabrina Pintar.

Katarina Delač je poručila da su im osobito potrebni mladići, fizička snaga.

- Momci, odvažite se, pomozite. Možete upoznati nove ljude, pomoći otkriti neki novi talent u sebi, možda i dalje nastaviti s volontiranjem. Lijepo je pomoći nekome tko je u potrebi, dati svoju ruku nekome tko ne može sam nešto učiniti. Sreća na licima kojima pomogneš, ta radost kad im netko dođe, pruži pomoć riječima ili fizičkim radom je predivan doživljaj. Radost je vidjeti sreću na tuđem licu, a da mu to daješ besplatno. Dajmo se drugima. I ove godine Gospodin nam daje široke ruke da možemo svoje srce dati ljudima, a ne biti sebični i zadržavati za sebe, potaknula je Delač. Mladi od 15 do 35 godina starosti mogu se prijaviti preko stranice www.72sata.hr. Odabere se grad te se prijavi sebe ili grupu svojih prijatelja.

item - id = 1134203
related id = 0 -> 1135562
related id = 1 -> 1135369
27. studeni 2021 09:23