StoryEditorOCM
ĐiradaBOGATA JESEN

U Zajednici Talijana očekuje vas puno novih i zanimljivih projekata, ali i tečajeva, kako za talijanski, tako i hrvatski jezik za doseljene Talijane

Piše Zadarski.hr
14. rujna 2021. - 17:28

Zajednica Talijana Zadar, nakon ljeta, priprema mnogo novih projekata. Jedan od njih počet će već u danas, u 18 sati, u njihovim prostorijamu Ulici Borelli 8.

Tom prilikom podrobnije će svoje članove, ali i sve zainteresirane, upoznati s novostima te bogatom kalendaru raznih događanja koja očekuju sugrađane.

- Prije svega, prezentirat ćemo Vam "FACES", projekt našeg uvaženog člana, doktora Borisa Curtoa. Ovaj projekt sastoji se od pregleda osoba i njihovih priča, a koje žive na obalama Mediterana i koje su proživjele kulturne i društvene tranzicije prošloga stoljeća, direktno ili indirektno kroz priče svojih grupa pripadnosti ili svojih obitelji. Za realizaciju ovog projekta trebat ćemo upravo Vas, ukoliko će se najvažniji dio sastojati od „slobodnih“ intervjua s osobama, neovisno o dobi, kako bismo skupili uspomene i ispričane priče - pojasnila nam je Giulia Pezzano u nadi da će se naći nekoliko ljudi koji bi podijelili svoju priču i na taj dopustiti im realizaciju ovog vrijednog i ambicioznog projekta.

image
tečajevi jezika
Ci

- Također najavljujemo kako će naši tečajevi jezika uskoro početi. Osim tečajeva talijanskog jezika, pripremili smo i tečajeve hrvatskog jezika za Talijane koji su se doselili u lijepi Zadar. Radimo i na otvaranju za javnost naše knjižnice. U programu imamo i brojna druga kulturna, glazbena i umjetnička događanja, o njima detaljnije u utorak - zaključila je Giulia te dodala kako je prvi koncert 18. rujna u 20.30 sati ispred Kazališta Lutaka. 

20. travanj 2024 10:53