StoryEditorOCM
ĐiradaKRAJ GRADSKOG MOSTA

Učenici škole Vice Vlatkovića promoviraju strukovno obrazovanje: evo kakve aktivnosti pripremaju za poseban sajam ove subute

Piše Zadarski.hr
24. svibnja 2023. - 09:54

Strukovna škola Vice Vlatkovića u subotu 27. svibnja 2023. godine organizira Strukovni sajma na temu „Promocija strukovnog obrazovanja kroz primjenu električnih vozila i robotike u sektoru strojarstva“ s ciljem podizanja svijesti roditelja, učenika i svih građana o viziji i mogućnostima primjene i korištenja električnih vozila i robota u sektoru strojarstva.

Sajam će se održati na parkingu s lijeve strane gradskog mosta kod glavnog ulaza u Grad (Nova Vrata) s početkom u 10.00 sati. Sajam je jedna od aktivnosti projekta “Budi spreman i kompetentan!” te će kroz zanimljiva predavanja i izlagače, sektor strojarstva biti predstavljen učenicima, njihovim roditeljima i svim zainteresiranim građanima.

Sajam će okupiti renomirane izlagače s atraktivnim hibridnim/električnim vozilima među kojima su: Aviacars, Opel Mitrović, AC Zadar, Trofej auto, KIA AC Perović, Inej autocentar, M.T.A. THOMAS, Perfekt auto, Auto Hrvatska Automobili, Peta Brzina i Tesla Hrvatska.

Posjetitelji će imati prilike ući u svijet električnih i hibridnih automobila. U dogovoru s predstavnicima iz tvrtke Tesla Hrvatska, zainteresiranima će biti omogućena probna vožnja u trajanju 20 tak minuta.

S ponosom najavljujemo Natanaela Petrova, danas uspješnog mladog čovjeka i bivšeg učenika Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru. Riječ je o poznatom zadarskom automobilistu, koji u tom sportu niže uspjeh za uspjehom vozeći „svoju malu plavu“.

„Mala plava“ je Zastava 101 prilagođena i prerađena za automobilske utrke s kojom savladava prepreke i postiže rezultate.

Osim izlagačkog dijela vozila, sudionici će imati prilike sudjelovati na dvama predavanjima u Kneževoj palači od 11 do 12 sati. Prvu temu „Budućnost robota“ predstavit će Ante Medić, direktor startupa Pulsar Labs za razvoj elektroničke opreme. Drugu temu „Pametna bova i Antarktika“ predstaviti će Lovro Valčić, osnivač i direktor razvojno-istraživačkog instituta „Bruncin“ koji sudjeluje u istraživanju polarnih krajeva te čija tvrtka proizvodi sofisticirane senzore i sustave za istraživanje leda.

Za cjelokupnu dobru atmosferu sajma pobrinuti će se DJ.

20. travanj 2024 11:42