StoryEditorOCM
ĐiradaOD SRIJEDE NA MOLATU

Udruga logoraša iz Dalmacije u talijanskim logorima i Foto klub Kornat organizira fotografsku izložbu "Otočki fotografi"

Piše V. Alavanja
19. srpnja 2022. - 09:22

Udruga logoraša iz Dalmacije u talijanskim fašističkim koncentracijskim logorima sjedište Zadar i Foto klub Kornat Kukljica/Zadar organizira fotografsku izložbu članova kluba u Molatu u Muzejskoj zgradi uvala Jazi.

Fotografska izložba "Otočki fotografi" čini opus od 20 fotografija 18 autora po izboru ekselencije fotografije FIAP Ante Jaše i prof. Vladimira Alavanje. Likovni i tehnički postav izložbe prof. Vladimir Alavanja.

Ovom izložbom započinje suradnja Udruge logoraša i Foto kluba Kornat. Jedan od ciljeva izložbe je animacija Molaćana i Molajki da se svojim fotografskim uradcima priključe foto klubu Kornat i da se slijedeće ljeto izradi izložba Molajskih fotografa i time obogati kulturni život na otoku Molatu.

image

Fotografije postava izložbe "Otočni fotografi" u Muzejskoj zgradu u Molatu uvala Jazi

Izložba je realizirana susretljivošću Grada Zadra Upravnog odjela za kulturu i sport koji je novčano pomogao realizaciju ove izložbe i ustupio zgradu Muzeja u uvali Jazi za postavljanje izložbe. Osim ove izložbe u Muzejskoj zgradi se nalazi već ranije izložena kao neka vrsta stalnog postava izložba „Mussolinijevi logori u Hrvatskom primorju i sjevernoj Dalmaciji” na 14 rolo-up panoima. Ove godine izložba je dopunjena s još dva panoa.

Udruga logoraša iz Dalmacije u talijanskim fašističkim koncentracijskim logorima Zadar ovo ljeto priprema još dvije izložbe u suradnji s Gradom Zadrom i nekim zadarskim kulturnim institucijama. O tome ćemo obavijestiti mještane i javnost kada zaista budu zgotovljene i postavljene u navedenoj muzejskoj zgradi u uvali Jazi. Tako će nastati Muzejsko izložbeno ljeto, kako ga je kao radni naslov nazvao Upravni odboru Udruge logoraša.

Izložbe će biti otvorene od 20. srpnja do 20, kolovoza 2022. godine s radnim vremenom od 19. do 22. sati. Jednom tjedno, ponedjeljkom izložbe će biti zatvorene za posjetitelje.

07. svibanj 2024 15:52