StoryEditorOCM
Đirada‘TU SAM ZA TEBE‘

Udruga Nada i Grad Zadar organiziraju javnu tribinu - ‘Kako prepoznati ovisnost i smjernice prevencije‘

Piše Zadarski.hr
13. veljače 2023. - 17:55

Udruga za suzbijanje zlouporabe droga i pomoć obiteljima ovisnika „Nada“ i Grad Zadar, u četvrtak, 16. veljače, s početkom u 11 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, organiziraju treću javnu tribinu ‘Kako prepoznati ovisnost i smjernice prevencije’‘.

Projektom ‘’Tu sam za tebe!’’ planirana je provedba ciklusa javnih tribina pod nazivom "Kako prepoznati ovisnost i smjernice prevencije" sa sljedećim temama:

1. Rizični čimbenici za razvoj ovisnosti i znakovi za uzbunu

2. Odgovorno roditeljstvo i smjernice prevencije

3. Kako prepoznati ovisnosti i smjernice prevencije

4. Prevencija ovisnosti i očuvanje mentalnog zdravlja od najranije dobi

5. Bihevioralna ovisnost

Na trećoj tribini sudjelovat će prof. psihologije Lucijana Rupić Krstić, koja od 2011. godine radi u Psihijatrijskoj bolnici Ugljan na radnom mjestu psihologa i Linda Bakotić, prof., koja od 2012. godine radi kao profesorica i voditeljica savjetovališta za mlade u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića, Zadar.

Projekt ‘Tu sam za tebe!‘ ima za cilj provedbom edukacija, programa podrške i motivacije, savjetovanjem, izradom priručnika te organizacijom volonterskih aktivnosti postići ujednačen razvoj civilnog društva i ojačati kapacitete OCD-a za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim potrebama s naglaskom na djelovanje u kriznim situacijama i području socijalnog uključivanja, osnažiti svijest građana o problemima ovisnika, a krajnjim korisnicima osigurati bolju kvalitetu života.

06. svibanj 2024 11:32